Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehrana5 razlogov zakaj bomo kostanje odslej še raje jedli

5 razlogov zakaj bomo kostanje odslej še raje jedli

MORDA VAS ZANIMA

Tukaj je jesen in z njo vonj po kostanjih. Ta sladek plod se lahko odpravimo poiskat kar sami v bližnji gozd in si ga spečemo za malico. Kostanj pa ni samo dober, ampak ima kar nekaj pozitivnih lastnosti. Poglejte si zakaj ga je dobro uživati.

Primeren je za ljudi s celiakijo

- Oglas -

Ker ne vsebujejo glutena, beljakovine v zrnu, ki iritira tanko črevo, so primerni za ljudi, ki so nanj alergični oz. trpijo za celiakijo.

Poln antioksidantov

Kostanj ima veliko vitamina C, ki je pomemben za močne zobe, kosti in stene krvnih žil. Poleg tega vsebuje tudi veliko minerala mangana, ki sodeluje kot koencim v številnih encimskih reakcijah, potrebnih za presnovo ogljikovih hidratov ter presnovo in prebavo beljakovin. Pomaga tudi pri delovanju biotina, regenerira hrustanec in sodeluje pri obrambi celic pred prostimi radikali.

Stabilna energetska raven

Kostanj vsebuje veliko ogljikovih hidratov, tudi kompleksnih, ki se prebavijo počasneje kot enostavni in ohranjajo raven energije za nekaj časa.

Niža holesterol

Kostanj vsebuje približno 21% priporočenega dnevnega vnosa vlaknin, ki so nujno potrebne za zmanjšanje holesterola v krvi. Bogati so tudi z nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki okrepijo dober holesterol in nižajo slabega.

Vsebuje folno kislino

- Oglas -

Folna kislina je posebej pomembna za nosečnice, saj preprečuje nevrološke okvare pri plodu.

Več o kostanju boste našli tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×