0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravni pomočniki v boju s prebavo

Naravni pomočniki v boju s prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Če imate težave s prebavo, boste morda našli uteho kar v domači lekarni. Občutek teže po jedi, zgaga ali pa napihnjenost, želodčne težave so take in drugačne. Če ne veste kje bi se zadeve lotili imate spodaj nekaj nasvetov.

- Oglas -

Prebava

Spremenite prehrano

Ugotovite kaj vam pri hranjenju ne paše in tisto izločite iz prehrane. Lahko začnete z manjšimi koraki. Klasični priboljški, kot so kava, alkohol, čokolada, ocvrta hrana naj bodo redko na vašem jedilniku, večkrat pa se poslužujte kamilic in ingverja.

Ingver lajša tudi prehladna obolenja, upravičeno slovi tudi kot odličen antiseptik ter uravnoveša črevesno floro. Lahko si naredite čaj, žvečite kandiranega, tisti, ki pa ste bolj za vroče, ga lahko dodate tudi jedem (rižote, juhe). Odličen je tudi nariban v donatu ali radenski. Tudi kamilice umirjajo želodec. Alfa-bisabolol je ena od sestavin kamilic, ki pomirja želodčne krče in kolike, učinkovit pa je tudi v boju proti bakterijam.

- Oglas -

Spremenite spalne navade

Izogibajte se temu, da greste spat z bolečinami oziroma določenimi simptomi, saj ne bodo izginili sami od sebe. Jejte vsaj dve do tri ure pred spanjem in poskrbite, da spijete tudi veliko vode. Preberite si tudi, kako na zdravje vpliva spalni položaj.

Zmanjšajte stres

Izogibajte se stresu in tesnobi. Sprejmite svoje ukrepe s katerimi se boste bojevali proti stresu, saj se ta prej ali slej začne poznati tudi na vašem telesu. S tem ko boste zmanjšali stres, vas morda tudi želodec ne bo več bolel.

Telesne dejavnosti

Ne potrebujete postati ekstremni športnik čez noč, ampak gibanje bo spodbudilo vašo prebavo in bolje se boste počutili, saj boste premagovali stres ter krepili telo in duha.

NAJNOVEJŠE