Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaTemna plat aluminija - ali ga še vedno uporabljate?

Temna plat aluminija – ali ga še vedno uporabljate?

MORDA VAS ZANIMA

Če uporabljate aluminijasto folijo in sredstva proti potenju, preverite, kako lahko aluminij, ki se nalaga v telesu, vpliva na vaše zdravje. Skriva se tudi v predelani hrani, našli so ga denimo celo v pekovskih izdelkih. V večjih koncentracijah pa ga vsebujejo kozmetični izdelki, kot so sredstva proti potenju, kreme za sončenje in šamponi.

- Oglas -

aluminij v dezodorantu

Povečano tveganje za Alzheimerjevo bolezen

Aluminij se v telesu kopiči kot posledica vdihovanja prahu ali delcev, ki ga vsebujejo. Na tak način aluminij potuje direktno v pljuča, iz pljuč v krvni obtok in se tako razprši po telesu, doseže pa celo možgane. Znanstveniki so aluminij povezali s povečanim tveganjem za Alzheimerjevo bolezen, astmo in pljučno fibrozo.

Kopičenje v telesu

Povprečen Američan naj bi preko hrane, vode in zraka zaužil približno 9 miligramov aluminija na dan. Od tega se v telo sicer vsrka manj kot procent delcev aluminija, a težava je dolgoročno nalaganje aluminija v telesu. Hrana, ki je bila zavita v aluminijasto folijo naj bi vsebovala več aluminija, in čeprav je takšna količina še vedno varna in takojšnih posledic zaradi zaužitja ne bo, je problematično ravno to, da z uživanjem takšnih živil na dolgi rok doprinesete k skupni količini akumuliranega aluminija v telesu.

Največ lahko naredimo sami

Aluminij naj bi bil po dosedanjih ugotovitvah znanstvenikov nevrotoksična kovina, ki se v malih količinah nalaga v možganih in ima škodljive vplive na telo. Zaskrbljujoče je dejstvo, da ga najdemo skorajda vsepovsod. Najlažje se mu izognemo kar doma, tako da beremo deklaracije in ne uporabljamo izdelkov z dodanim aluminijem. Največ lahko naredimo s tem, da kupljeno sredstvo proti potenju zamenjamo z doma narejenim.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×