Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaStarostne pege - Kako jih lahko odstranimo?

Starostne pege – Kako jih lahko odstranimo?

MORDA VAS ZANIMA

Starostne pege so gladka področja rjavega pigmenta na telesu. Knjiga 1001 domače zdravilo, ponudi kar nekaj idej pri reševanju teh tegob. Dobro jih je preprečiti in se hkrati zaščititi pred nastankom kožnega raka, z uporabo krem za sončenje in izogibanja soncu. Ko so starostne pege že prisotne, se lahko uporablja različne načine, da se jih znebimo. Napredki so lahko počasni, a vztrajnost se obrestuje.

- Oglas -

Starostne pege

Beljenje

Belilne kreme vsebujejo dvoodstotno raztopino belilnega sredstva hidrokinona. Za natančno uporabo preberite navodila. Starostne pege lahko pobelite tudi sami, in sicer z limono. Limonin sok namreč pomaga odluščiti zunanji kožni sloj in odstraniti pege. Pri beljenju pomaga še eno domače belilo, med in jogurt, ki ga v enakomernem razmerju (žličko vsakega) zmešamo in ga nanesemo na kožo za 30 minut, nato pa izperemo z vodo. Pomaga tudi sirotka, zaradi vsebnosti mlečne kisline, ki nežno lušči od sonca poškodovano kožo.

Prikrivanje in preventiva

Starostne pege lahko vedno prekrijemo, če tako želimo. V pomoč nam bo korektor, predvsem tak, ki je obogaten z olji, ki dodatno vlažijo kožo. Najboljše pa bo, če se skrijete pred močnimi sončnimi žarki in se mažete s kremo za sončenje. Najbolj učinkovite so tiste, ki vsebujejo cinkov oksid in titanov dioksid. Pokrivajte se s klobukom ali kapo ter na kožo ob izpostavljenosti soncu, namažite z oljem, ki vsebuje vitamin E.

Na nego ne pozabite v zimskih mesecih, predvsem v visokogorju in na smučiščih, saj je na večji nadmorski višini učinek sončnih žarkov večji, poleg tega pa snežna odeja deluje kot zrcalo in se od nje odbija velik del žarkov in je možnost opeklin toliko večja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×