0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaStarostne pege - Kako jih lahko odstranimo?

Starostne pege – Kako jih lahko odstranimo?

MORDA VAS ZANIMA

Starostne pege so gladka področja rjavega pigmenta na telesu. Knjiga 1001 domače zdravilo, ponudi kar nekaj idej pri reševanju teh tegob. Dobro jih je preprečiti in se hkrati zaščititi pred nastankom kožnega raka, z uporabo krem za sončenje in izogibanja soncu. Ko so starostne pege že prisotne, se lahko uporablja različne načine, da se jih znebimo. Napredki so lahko počasni, a vztrajnost se obrestuje.

- Oglas -

Starostne pege

Beljenje

Belilne kreme vsebujejo dvoodstotno raztopino belilnega sredstva hidrokinona. Za natančno uporabo preberite navodila. Starostne pege lahko pobelite tudi sami, in sicer z limono. Limonin sok namreč pomaga odluščiti zunanji kožni sloj in odstraniti pege. Pri beljenju pomaga še eno domače belilo, med in jogurt, ki ga v enakomernem razmerju (žličko vsakega) zmešamo in ga nanesemo na kožo za 30 minut, nato pa izperemo z vodo. Pomaga tudi sirotka, zaradi vsebnosti mlečne kisline, ki nežno lušči od sonca poškodovano kožo.

Prikrivanje in preventiva

Starostne pege lahko vedno prekrijemo, če tako želimo. V pomoč nam bo korektor, predvsem tak, ki je obogaten z olji, ki dodatno vlažijo kožo. Najboljše pa bo, če se skrijete pred močnimi sončnimi žarki in se mažete s kremo za sončenje. Najbolj učinkovite so tiste, ki vsebujejo cinkov oksid in titanov dioksid. Pokrivajte se s klobukom ali kapo ter na kožo ob izpostavljenosti soncu, namažite z oljem, ki vsebuje vitamin E.

- Oglas -

Na nego ne pozabite v zimskih mesecih, predvsem v visokogorju in na smučiščih, saj je na večji nadmorski višini učinek sončnih žarkov večji, poleg tega pa snežna odeja deluje kot zrcalo in se od nje odbija velik del žarkov in je možnost opeklin toliko večja.

.

NAJNOVEJŠE