Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
DomovSvetovalnicaSramežljiva pred moškimi

Sramežljiva pred moškimi

- Oglas -

Pozdravljeni. To mi je bilo zelo težko napisati, ampak ne vem več, kam naj se obrnem. Sem zelo sramežljiva, kar se tiče moških. Prijatelji me dojemajo kot veselo, odprto in komunikativno, ampak ko sem v bližini moškega, ki mi je všeč, ne zmorem več spraviti nič pametnega iz sebe. Postanem nerodna in govorim samo še bedarije. Kako naj si izboljšam samozavest?
– Bralka

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Načinov za izboljšanje samozavesti je precej. Najpomembnejšo vlogo pri vsakem načinu imajo izkušnje. Dobre izkušnje bodo okrepile zaupanje vase v določenih okoliščinah, medtem ko bodo slabe izkušnje prilile olja na ogenj vaši lastni strogosti, ki vas vzame pod drobnogled, ko ste v bližini moškega, ki vam je všeč. Poskušajte najprej nekoliko pogledati ta del sebe, ki se kot strogi »glas« pojavi v ključnem trenutku. Kaj vam pravi? Kakšna prepričanja o sebi se vam takrat vzbudijo? Kaj pričakujete od tega ali onega moškega, ki vam je všeč, in kako se pričakovanja povezujejo z »glasom«? O sebi naredite »mini raziskavo«, pri tem pa naj vam pomagajo prijatelji, ki so vam blizu in v oporo. Poskušajte se čim bolj naužiti njihove naklonjenosti in jo počasi poskušajte razumeti kot del sebe. Zaupanje, ki ga lahko do neke mere začutite ob prijateljih, naj vam služi kot oporna točka za zaupanje tudi do drugih ljudi, saj v osnovi pomeni zaupanje v samega sebe.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×