Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
DomovSvetovalnicaSramežljiva pred moškimi

Sramežljiva pred moškimi

- Oglas -

Pozdravljeni. To mi je bilo zelo težko napisati, ampak ne vem več, kam naj se obrnem. Sem zelo sramežljiva, kar se tiče moških. Prijatelji me dojemajo kot veselo, odprto in komunikativno, ampak ko sem v bližini moškega, ki mi je všeč, ne zmorem več spraviti nič pametnega iz sebe. Postanem nerodna in govorim samo še bedarije. Kako naj si izboljšam samozavest?
– Bralka

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Načinov za izboljšanje samozavesti je precej. Najpomembnejšo vlogo pri vsakem načinu imajo izkušnje. Dobre izkušnje bodo okrepile zaupanje vase v določenih okoliščinah, medtem ko bodo slabe izkušnje prilile olja na ogenj vaši lastni strogosti, ki vas vzame pod drobnogled, ko ste v bližini moškega, ki vam je všeč. Poskušajte najprej nekoliko pogledati ta del sebe, ki se kot strogi »glas« pojavi v ključnem trenutku. Kaj vam pravi? Kakšna prepričanja o sebi se vam takrat vzbudijo? Kaj pričakujete od tega ali onega moškega, ki vam je všeč, in kako se pričakovanja povezujejo z »glasom«? O sebi naredite »mini raziskavo«, pri tem pa naj vam pomagajo prijatelji, ki so vam blizu in v oporo. Poskušajte se čim bolj naužiti njihove naklonjenosti in jo počasi poskušajte razumeti kot del sebe. Zaupanje, ki ga lahko do neke mere začutite ob prijateljih, naj vam služi kot oporna točka za zaupanje tudi do drugih ljudi, saj v osnovi pomeni zaupanje v samega sebe.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×