0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSprostite dihalne poti z naravnimi pripravki in lažje zadihajte!

Sprostite dihalne poti z naravnimi pripravki in lažje zadihajte!

MORDA VAS ZANIMA

Zimski prehladi s seboj prinašajo kar precej neprijetnih simptomov. Eden najbolj motečih je zagotovo zamašen nos. Posledično je namreč oteženo dihanje, kar marsikoga spravlja v obup. Če želite poskrbeti za sprostitev dihalnih poti čim bolj naravno, vam priporočamo, da posežete po eni izmed spodnjih možnosti.

- Oglas -

Evkaliptus in inhalacija

Zdaj je čas za hren

Hren velja za eno najstarejših naravnih rešitev, ko so vaše dihalne poti blokirane. Ko ste prehlajeni, je torej idealen čas, da poskusite vključiti hren v čim več različnih jedi. Hren bo spodbudil izločanje sluzi in tako dobro prečistil sinuse. Iz hrena si lahko pripravite tudi zdravilno mešanico, in sicer tako, da zmešate 1 žlico naribanega hrena ter po 1 žličko olivnega olja in limoninega soka. Pripravek lahko zaužijete nekajkrat dnevno, dokler ne opazite izboljšanja. Idealno je, da začnete z uživanjem hrena v različnih oblikah že ob prvih znakih prehlada. Tako boste zajezili simptome, še preden bi lahko postali izrazitejši.

Poskusite z akupresuro

Pri težavah z dihali je lahko zelo koristna akupresura – osnovno tehniko za sprostitev dihalnih poti lahko izvedete kar sami. S palcem in kazalcem leve roke pritisnite na točki na vrhu nosu oziroma ob notranji strani očes. S prsti in dlanjo druge roke pritisnite na zadnji del vratu. Vztrajajte približno minuto, nato pa popustite. Zagotovo boste že kmalu opazili izboljšanje stanje. Pomaga pa vam lahko tudi nežna masaža obraza, ki bo razbremenila sinuse.

- Oglas -

Privoščite si inhalacije z eteričnim oljem evkaliptusa

Tudi izsledki znanstvenih raziskav potrjujejo, da je lahko eterično olje evkaliptusa izvrstno naravno zdravilo za zatiranje bakterij, odgovornih za težave z dihali. Eterično olje evkaliptusa lahko tako med drugim pomaga pri vnetju sinusov, katerega simptom so pogosto prav težave z dihanjem oziroma z zamašenim nosom. Najprej zavrite približno liter vode, v katero nakapljajte nekaj kapljic eteričnega olja evkaliptusa. Če ga imate, lahko uporabite inhalator, sicer pa zadostuje tudi navaden lonec (v tem primeru si pomagajte še z brisačo, da preprečite uhajanje pare). Nad paro vztrajajte približno 10–15 minut. Če boste to ponovili nekajkrat dnevno, boste že zelo kmalu zaznali izboljšanje.

Pijte jabolčni kis

Jabolčni kis lahko pomaga pri številnih težavah – ena izmed njih je tudi zamašen nos. Blagodejni učinki jabolčnega kisa so med drugim povezani s kalijem, ki mehča sluz. Tako se sluz lažje in hitreje izloči, posledično pa bo dihanje precej lažje. Obenem jabolčni kis deluje tudi protimikrobno, zato je kot nalašč za premagovanje okužb. Žličko jabolčnega kisa enostavno zmešajte s kozarcem vode, po možnosti tople. Napitek si pripravite večkrat na dan.

Izkoristite zdravilno moč česna in kajenskega popra

Ko govorimo o lažjem dihanju, nikakor ne smemo pozabiti še na dve odlični naravni rešitvi. To sta seveda česen in kajenski poper. Česen je izvrsten naravni antibiotik, ki obenem tudi sprosti dihalne poti. Kajenski poper pa je bogat s kapsaicinom – snovjo, ki deluje protivnetno in ki prav tako pomaga pri lažjem dihanju.

.

NAJNOVEJŠE