Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaSlane bombe, ki zvišujejo krvni tlak

Slane bombe, ki zvišujejo krvni tlak

MORDA VAS ZANIMA

Če mislite, da boste vnos soli omejili le s tem, da hrane ne boste dodatno solili, se motite. Past se ne skriva v solnici, temveč v že pripravljenih, predelanih živil, kot so na primer instant juhe, jutranja žita, zamrznjene dobrote in zelenjava v pločevinkah. Najbrž bi bili presenečeni, če bi vedeli, koliko soli se skriva v že pripravljeni hrani.

- Oglas -

Sol

V samo eni skodelici nekaterih na videz zdravih jutranjih žit, na primer otrobov z rozinami, je več kot 350 miligramov natrija, prehranske smernice pa ga dopuščajo do 2400 miligramov na dan. Ena skodelica juhe iz pločevinke lahko vsebuje kar 1000 miligramov soli, v pol skodelice vložene zelenjave pa se skriva 300 do 400 miligramov natrija. V sveži zelenjavi soli skorajda ni. Razočarani bodo tudi vsi, ki mislijo, da je riž zdrava, polnovredna hrana. To sicer velja, vendar le za naravne vrste riža. Številne priljubljene vrste riža vsebujejo arome, ki dvignejo vsebnost soli do 750 miligramov. Med ‘slanimi bombami’ najdemo še solatne prelive s 500 ali več miligrami soli. Varni nismo tudi ob hrani z oznako ‘nizko-kalorična’. Morda res vsebuje manj nasičenih maščob in zato manj kalorij, soli pa je v njej ravno toliko kot v primerljivem kalorično bolj bogatem živilu. Pretirano soljena je lahko tudi hrana v restavracijah.

Naučimo se uporabljati manj soli!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×