Zdravje & prehranaKako vam soda bikarbona lahko pomaga pri hujšanju?

Kako vam soda bikarbona lahko pomaga pri hujšanju?

MORDA VAS ZANIMA

Soda bikarbona je vsestransko uporabna. Z njo pogosto zamenjujemo čistila, polna kemikalij, velikokrat se uporablja za nego kože ali kot pomoč pri različnih težavah z zdravjem. Poleg vsega naštetega pa vam lahko soda bikarbona pomaga tudi pri hujšanju. Zakisanost telesa naj bi bila namreč močno povezana z izgubljanjem mišične mase, posledično pa s kopičenjem maščob. Soda bikarbona uravnava pH organizma in s tem ščiti mišice. Obenem pomaga pri prebavi in pri razstrupljanju telesa. Seveda ne morete pričakovati, da se lahko zgolj s sodo bikarbono znebite odvečnih kilogramov. Vendar je lahko vsekakor koristen dodatek, ki pa ga ni priporočljivo uporabljati več kot dva tedna zaporedoma – po tem obdobju si obvezno privoščite premor.

- Oglas -

Soda bikarbona in limona

Soda bikarbona in limona

Načeloma lahko sodo bikarbono uporabite samostojno, vendar je večinoma še bolj učinkovita, če jo kombinirate z drugimi sestavinami. Ena izmed možnosti je limonin sok, ki pospešuje razstrupljanje organizma in izboljšuje prebavo. Potrebujete 2 decilitra tople vode, ki ji dodajte 1 žličko sode bikarbone in 2 žlici limoninega soka. Dobro premešajte. Pijte vsak dan na tešče.

Sok grenivke in soda bikarbona

Grenivka velja za odlično dietno živilo, ki vaše telo oskrbi tudi s številnimi pomembnimi antioksidanti. Če jo boste kombinirali s sodo bikarbono, dobite napitek, ki vam uspešno pomaga pri hujšanju. Pospešuje namreč izgorevanje maščob in poskrbi za dolgotrajnejši občutek sitosti. Najmanj trikrat tedensko si pripravite napitek iz 1 decilitra vode, 1 decilitra soka grenivke in 1 žličke sode bikarbone. Popijte ga na tešče, takoj ko se zbudite.

Jabolčni kis in soda bikarbona

Kombinacija jabolčnega kisa in sode bikarbone pospeši izgorevanje maščob in spodbudi prebavo, zato je dober dodatek pri hujšanju. Uporabite pol litra vode, 50 mililitrov jabolčnega kisa in 1 žličko sode bikarbone. Dobro premešajte in pijte vsak dan, najmanj pol ure pred zajtrkom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×