Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaZakisanost telesa povzroča raka: kako hitro obnoviti ravnovesje?

Zakisanost telesa povzroča raka: kako hitro obnoviti ravnovesje?

MORDA VAS ZANIMA

Če imamo kisel pH v telesu, imamo zakisano telo in s tem lahko celo tvegamo svoje življenje. Ljudje imajo zakisano telo je takrat kadar je njihova vrednost pH v krvi pod 7,35. Telo potrebuje kislo-bazično stanje pH, ki se giblje med 7,35 – 7,45. Zakisanost telesa povzroča tudi raka, zato jo je dobro odpraviti.

- Oglas -

Zakisanost

Povečana presnova glukoze in slaba prekrvavitev, lahko privedeta do tumorjev. Za naše telo je pomembna uravnovešena stopnja pH v telesu. pH si lahko preverite tudi sami doma, testirate urin ali slino, pripomočke pa lahko kupite v bližnji lekarni.

Če boste testirali svojo slino, poskrbite, da v zadnji dveh urah niste jedli ter si sperite usta in pogoltnite. Slino obdržite v ustih ter na jezik položite trak. Izmerjen pH nato primerjate z barvno lestvico, ki jo dobite poleg pripomočkov za merjenje pH. Če boste testirali svoj urin, je to najbolje narediti zjutraj, ko vstanete. Če je pH pod 6,5 to kaže na zakisanost telesnih tekočin.

Ko je pH previsok ali prenizek

Če je pH previsok nad 6,8, to pomeni da telo trpi zaradi zaprtja, plesni in glivic. Če pa je pH sline prenizek, pod 6,5, to pomeni da telo to že izloči.

Kako popraviti pH

- Oglas -

Vaš pH je odvisen od različnih dejavnikov, najbolj od hrane. Nezdrava prehrana, dieta z živili s preveč maščobami, povzročijo telesu, da postane zakisano in s tem povečuje tveganje za nastanek bolezni, vključno z rakom. pH popravite z vnosom čim manj predelanih živil, saj je pravilna prehrana in alkalna dieta sta bistvenega pomena za obnovitev, zato je dobro da ločite med seboj tista živila, ki so alkalna in tista, ki so kisline. Alkalna je zelenjava in meso uvrščamo pod kisline, kar nam da vedeti, da moramo v svoji prehrani za ohranjanje ravnovesja pH v telesu jesti veliko zelenjave.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×