0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKatere težave lahko odpravite z limonino vodo?

Katere težave lahko odpravite z limonino vodo?

MORDA VAS ZANIMA

Dolgotrajno jemanje protibolečinskih tablet, antibiotikov in drugih zdravil pusti na telesu dolgoročne posledice. Eno od nadvse uporabnih naravnih zdravil, ki učinkovito deluje proti številnim zdravstvenim tegobam, je limonina voda.

- Oglas -

Pozor: če po uživanju limonine opazite nastajanje erozije na zobeh, pogosto urinirate, ste dehidrirani ali imate zgago, prenehajte z njenim pitjem. Z limonino vodo ne pretiravajte, ampak jo uživajte v zmernih količinah. Pred vsako večjo spremembo prehrane se posvetujte z zdravnikom.

limonina voda

Akne

Korejska študija je pokazala, da ima limona protimikrobni učinek. Če z njo spiramo obraz, to pomaga odpravljati akne. Dokazano je, da ima pitje limonine vode alkalen učinek na telo, saj nevtralizira kisle presnovne ostanke hrane v telesu, ki vplivajo na nastanek aken.

- Oglas -

Želja po alkoholu

Se ne morete izogniti želji po žlahtni kapljici? Strokovnjaki so ugotovili, da prečiščen prebavni sistem zmanjšuje željo po alkoholu, ravno nasprotno pa velja v primeru prizadetega delovanja jeter ali pretiranega razrasta črevesnih bakterij. Pri prečiščevanju prebavnega sistema vam lahko pomaga pitje vode z limono.

Lomljivi nohti

Nohti lahko postanejo lomljivi zaradi manikure, kajenja, grizenja … Limonin sok nohte dokazano pobeli in jih učvrsti, sploh v kombinaciji z olivnim oljem.

Prehlad ali gripa

Limona vsebuje ogromno vitamina C, ki da potreben zagon oslabelemu imunskemu sistemu in pospeši okrevanje pri gripi ali prehladu. Protimikrobno delovanje limone zmanjšuje sluz in lajša težave, kot so kašljanje, kihanje in tekoč nos. Poleg tega odpravlja tudi slabost, ki se pojavlja pri nekaterih vrstah gripe.

Kolitis

Kolitis ali vnetje črevesne sluznice lahko nastane zaradi razrasta bakterij. Limonina voda deluje antibakterijsko in lahko pomaga odstraniti potencialno škodljive bakterije iz črevesja.

- Oglas -

Fibromialgija

Če ste utrujeni in imate bolečine v mišicah in sklepih, poskusite s pitjem limonine vode. Dokazano namreč bistri misli, zmanjšuje glavobole in vrtoglavice, ki so osnovni simptomi fibromialgije.

Zastrupitev s hrano

Zastrupimo se lahko s skoraj vsako vrsto hrane. Ob zastrupitvi s hrano si lahko pomagamo s pitjem limonine vode, ki sterilizira prebavne organe, razstruplja um in telo ter lajša ostale simptome, povezane z zastrupitvijo s hrano.

Žolčni kamni

Zaradi visoke vsebnosti citronske kisline in vitamina C limonina voda raztaplja obloge kalcija. Sadje s citronsko kislino ima tudi antioksidacijske lastnosti, ki pomagajo pri vnetju žolčnika. To podpira hipotezo, da limonin sok lahko pomaga raztopiti in odplakniti žolčne kamne iz žolčnika ter zmanjšati močno bolečino, ki spremlja to bolezen.

Zgaga in refluks

Refluksna bolezen in zgaga velikokrat pestita nosečnice. Tudi v tem primeru si lahko pomagamo z limono in ostalimi agrumi, ki lahko močno zmanjšajo simptome refluksa. Vendar pazljivo, uživanje prevelikih količin vode z limono lahko poslabša simptome te bolezni.

Vnetje

Glavni razlog vnetij je neravnovesje pH-vrednosti v telesu. Zakisanost v telesu lahko uspešno nevtraliziramo s pitjem kozarca limonine vode enkrat na dan. Voda je lahko topla ali mrzla.

Šibak imunski sistem

Naravni viri vitamina C, kot je limona, lahko močno ojačajo imunsko obrambo v času, ko razsajajo gripe in prehladi.

Bolečine v sklepih

Urična kislina lahko povzroči močne bolečine in zatekanje sklepov in mišic. Limonina voda stabilizira nivo urične kisline v telesu ter tako zmanjša vnetje, ki povzroča neznosne bolečine v sklepih in mišicah. Limonina voda ima odličen učinek na bolnike z artritisom, saj dokazano povečuje njihovo mobilnost ter zmanjšuje zatekanje gležnjev in kolen.

Ledvični kamni

Limona vsebuje veliko kalija, ki poveča nivo citrata v urinu in s tem preprečuje nastajanje oksalata v ledvicah. Podobno kot pri žolčnih kamnih, vam tudi pri ledvičnih kamnih lahko pomaga limonina voda, ki deluje tako preventiva kot kurativa.

Debelost

Dokazano je, da če zjutraj redno pijemo kozarec tople ali hladne vode z limono, to lahko vpliva na našo težo, saj pomaga odpraviti razloge za debelost, kot so: počasen metabolizem, prevelika želja po sladkem, prevelik apetit, premalo energije in podobno.

Bolečine v mišicah

Če vas po telovadbi bolijo mišice, poskusite s pitjem limonine vode – in opazili boste, da bodo bolečine kmalu izginile.

.

NAJNOVEJŠE