0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeSmeti mečite tja, kamor spadajo

Smeti mečite tja, kamor spadajo

MORDA VAS ZANIMA

Recikliranje postaja vedno bolj razširjeno, saj že samo v Ameriki kar 90 % ljudi reciklira časopisni papir, steklo, aluminij in motorno olje.

- Oglas -

Res je, da so takšne novice vsekakor čudovite, vendar pa količina smeti še vedno iz dneva v dan narašča. Problem je seveda v tistih smeteh, ki ne pridejo do smetišča, ampak ležijo na okoli.

Velikokrat takšne smeti predstavlja odvečna hrana, papir, plastenke in aluminij. Vsekakor se da takšne smeti enostavno reciklirati namesto da smetijo našo deželo. Vendar pa je v večini primerov problem ravno v človeški lenobi in malomarnosti. Še vedno namreč obstaja veliko takšnih, ki se ne zavedajo, da metanje stvari skozi okno predstavlja dokaj velik problem. Prav tako lahko še vedno v velikih primerih vidimo ostanke piknika preteklega dne, ko se odpravimo v naravo.

Zato naslednjič, ko zagledate takšen prizor na vaši poti pomagajte tem smetem, ki niso prišle do koša, da tam vseeno pristanejo. Vaše dobro delo pa lahko morda navdihne tudi vaše prijatelje, sosede, znance in začno tudi sami bolj spoštovati naravo.

NAJNOVEJŠE