ŽivaliKrastače lahko zaznajo potres

Krastače lahko zaznajo potres

MORDA VAS ZANIMA

Raziskovalci na The Open University so poročali, da je v 96% primerov samec krastače zapustil svoj teritorij pet dni pred potresom v L’Aquila v Italiji.

- Oglas -

Opazovali so krastače

Parišče teh opazovanih krastač pa se je nahajalo 74km od epicentra. Prav tako se je število žab, ki so se parile v teh treh dneh pred potresom zmanjšalo na nič. Posledično pa na tem mestu niso našli tudi nobenih potomcev.

Razmnoževališča imajo po navadi pod kontrolo samci, ki navadno ostanejo tam dokler se ne izležejo paglavci. Sprememba vedenja pri krastačah pa je povezana z spremembami v ionosferi, ki je najvišje ležeč elektromagnetni sloj v zemeljski atmosferi.

Na vedenje krastač pa ne vplivajo le ti valovi ampak tudi lunine mene in sprememba vremena. Študije namreč kažejo, da se številom krastač na razmnoževališčih poveča ob polni luni.

- Oglas -

Ta študija je bila ena izmed prvih, ki je dokumentirala takšno vedenje živali pred med in po potresu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×