To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Ekologija & okoljeDirka avtomobilov na sončni pogon

Dirka avtomobilov na sončni pogon

MORDA VAS ZANIMA

V Ameriki imajo kar nekaj tekmovanj ‘zelenih’ avtomobilov, trenutno pa je nabolj aktualno tekmovanje  Sunrayce, saj je letos dvajseta obletnica tekmovanja, ki se je prvič odvijalo leta 1990.

- Oglas -

Na tem tekmovanju se bo pomerilo sedemnajst ekip z univerz v ZDA, Kanadi, Nemčiji in Tajvanu, med seboj pa bodo tekmovali na 1931km dolgi progi, katere cilj je v Naperville, zvezna država Illinois.

Res je, da so vozila, ki bodo tekmovala zaenkrat več ali manj unikati, vendar pa so ekipe pokazale neverjetno zmogljivost teh vozil. Na preteklih tekmovanjih je tako že bilo videti, da so ta vozila dosegla tudi več kot 160 km/h, čeprav so med dirko omejena na 100 km/h.

Vozila na sončni pogon lahko tako na tej dirki stestirajo glede aerodinamične zmogljivosti, lahke konstrukcije, sončnih celic, baterije in električnih motorjev.

Čeprav tako komercialno vozilo še ne bo prišlo na trg tako kmalu, pa lahko vseeno inženirski razvoj na takšnih dogodkih pomaga pri promociji izboljšanja transporta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×