Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeDirka avtomobilov na sončni pogon

Dirka avtomobilov na sončni pogon

MORDA VAS ZANIMA

V Ameriki imajo kar nekaj tekmovanj ‘zelenih’ avtomobilov, trenutno pa je nabolj aktualno tekmovanje  Sunrayce, saj je letos dvajseta obletnica tekmovanja, ki se je prvič odvijalo leta 1990.

- Oglas -

Na tem tekmovanju se bo pomerilo sedemnajst ekip z univerz v ZDA, Kanadi, Nemčiji in Tajvanu, med seboj pa bodo tekmovali na 1931km dolgi progi, katere cilj je v Naperville, zvezna država Illinois.

Res je, da so vozila, ki bodo tekmovala zaenkrat več ali manj unikati, vendar pa so ekipe pokazale neverjetno zmogljivost teh vozil. Na preteklih tekmovanjih je tako že bilo videti, da so ta vozila dosegla tudi več kot 160 km/h, čeprav so med dirko omejena na 100 km/h.

Vozila na sončni pogon lahko tako na tej dirki stestirajo glede aerodinamične zmogljivosti, lahke konstrukcije, sončnih celic, baterije in električnih motorjev.

Čeprav tako komercialno vozilo še ne bo prišlo na trg tako kmalu, pa lahko vseeno inženirski razvoj na takšnih dogodkih pomaga pri promociji izboljšanja transporta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×