Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Dom & energijaRaztrgajte čajne vrečke preden jih vržete v smeti

Raztrgajte čajne vrečke preden jih vržete v smeti

MORDA VAS ZANIMA

Več so vrtnarjem zagotavljali, da so čajne vrečne idelen material za kompostiranje, vendar pa je bolj priporočljivo, da te vrečke preden jih odvržete na kompost raztrgate.

- Oglas -

Nedavna študija je namreč pokazala, da kar šest od sedmih večjih proizvajalcev čajev ne izdeluje popolnoma reciklažnih vrečk. Med 20 in 30 odstotkov čajne vrečke dejansko sestavlja polipropilen – plastika, ki se jo uporablja za to, da zlepijo vrečko skupaj.

Uporaba te plastike se v industriji je ogromna, domače kompostiranje pa je v preteklih letih narastlo, kar pa seveda predstavlja problem, tudi pri čajnih vrečkah. Če se te še vedno niso razgradile na kompostu jih poberite z njega, sam proces pa lahko pospešite s tem, da jih raztrgate ali odprete.

Strokovnjaki seveda priporočajo, da naj pijemo čaje, ki ne potrebujejo vrečke, saj je tako sam učinek na okolje manjši glede same izdelave in pakiranja, vendar pa se hkrati tudi zavedajo, da to ni praktično za vse ljudi.

Prav tako je veliko ljudi šele na začetku svoje kariere kompostiranja in si radi včasih stvari malce poenostavijo, zato niti ne pomislijo, da je potrebno določene stvari zdrobiti in raztrgati, preden jih vržemo na kompost, vendar pa se tako odpadki dalj časa razkrajajo, čajne vrečje pa bodo nato ležale po njihovih vrtovih med zemljo. Najlažja rešitev za to pa bi vsekakor bila ta, da proizvajalci začno izdelovati vrečke brez polipropilena.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×