Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Dom & energijaKuhajte hrano, ne kuhinje

Kuhajte hrano, ne kuhinje

MORDA VAS ZANIMA

Ko je zunaj vroče prihranite električno energijo in se počutite udobneje s temi preprostimi nasveti:
Če pripravljate obrok, zunaj pa pripeka vročina imejte kuhinjska vrata zaprta. Prav tako omejite količino časa, ko imate pečico in ostale aparate, ki oddajajo toploto, odprte. Priporočljivo je tudi, da pečenje prihranite za bolj hladne ure – na primer zjutraj ali zvečer.

- Oglas -

Vsakič, ko odprete pečico izgubite nekaj stopinj, kar pomeni, da je potrebna dodatna energija, da pečico ponovno segrejete, hkrati pa se je vroč zrak sprostil tudi v prostore. Statistike namreč kažejo, da se za ogretje pečice porabi 94 % energije, medtem ko se za kuhanje porabi le 6 % energije.

Vsi vemo, da je sklanjanje nad štedilnikom v vročih dneh izredno neprijetno. Ne le, da se boste tako vi hitreje utrudili, ampak lahko naredite celotno atmosfero v hiši neprijetno. Zato je bolje, da kosilo pripravite že v naprej ali pa ga prestavite na bolj hladno jutranjo uro.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×