0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeVelika Britanija ima premalo gozdov

Velika Britanija ima premalo gozdov

MORDA VAS ZANIMA

Velika Britanija bi morala nasaditi vsaj 20 milijonov dreves vsako leto naslednjega pol stoletja, da bi lahko bila kos klimatskim spremembam, obvarovala divjino ter očistila zrak.

- Oglas -

Clive Anderson, znana televizijska osebnost, je prav tako predsednik organizacije Woodland Trust in trdi, da lahko drevesa zmanjšajo onesnaženost zraka, zmanjšajo toploto v mestih za 3°C ter obenem izboljšajo kvaliteto življenja na sploh.

Zato je tudi pobudnik ideje, da mora Velika Britanija v naslednjih letih podvojiti število dreves, da se bo lahko kosala z evropskim povprečjem. To pa pomeni nasaditev vsaj 20 milijonov dreves vsako leto naslednjih 50 let.

Raziskave iz preteklih let so že pokazale, da imajo drevesa zdravstvene in okoljevarstvene učinke, saj koristijo ljudem, živalim ter seveda okolju na sploh. Ker so drevesa znana po tem, da absorbirajo CO2, pomeni, da lahko bistveno prispevajo k zmanjšanju onesnaženosti zraka, korenine dreves pa ponujajo trdo podlago rečni strugi, saj tako veter ne more odpihniti zemlje, kar pa posledično nudi dom večim vrstam živali.

NAJNOVEJŠE