Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeLetalo na sončni pogon bo letelo tudi ponoči

Letalo na sončni pogon bo letelo tudi ponoči

MORDA VAS ZANIMA

Letalo na sončni pogon Solar Impulse, v katerem je zaenkrat prostorom le za enega potnika, je pred kratkim uspešno prestalo dnevni let, sedaj pa ustvarjalci letala upajo, da bo to letelo tudi ponoči.

- Oglas -

Letalo bo vzletelo z letalske baze Payerne v Švici ter preletelo celotno Švico in vzhodni del Francije, pristalo pa bo naslednje jutro. Ekipa pravi, da letalo potrebuje 25 ur jasnega poletnega vremena, da bi lahko uspešno opravilo polet.

Krila letala so pokrita z 12.000 sončnimi celicami, ki napajajo baterije letala. Te baterije pa so odgovorne za napajanje letalovih štirih električnih motorjev, ta shramba energije pa je tudi ključni faktor, da lahko letalo leti tudi ponoči.

Če bo torej ta nočni let uspešen, potem bo ekipa bližje zadanemu cilju – da bi letalo do leta 2013 bilo pripravljeno za neprekinjen let okoli sveta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×