Ekologija & okoljeLetalo na sončni pogon bo letelo tudi ponoči

Letalo na sončni pogon bo letelo tudi ponoči

MORDA VAS ZANIMA

Letalo na sončni pogon Solar Impulse, v katerem je zaenkrat prostorom le za enega potnika, je pred kratkim uspešno prestalo dnevni let, sedaj pa ustvarjalci letala upajo, da bo to letelo tudi ponoči.

- Oglas -

Letalo bo vzletelo z letalske baze Payerne v Švici ter preletelo celotno Švico in vzhodni del Francije, pristalo pa bo naslednje jutro. Ekipa pravi, da letalo potrebuje 25 ur jasnega poletnega vremena, da bi lahko uspešno opravilo polet.

Krila letala so pokrita z 12.000 sončnimi celicami, ki napajajo baterije letala. Te baterije pa so odgovorne za napajanje letalovih štirih električnih motorjev, ta shramba energije pa je tudi ključni faktor, da lahko letalo leti tudi ponoči.

Če bo torej ta nočni let uspešen, potem bo ekipa bližje zadanemu cilju – da bi letalo do leta 2013 bilo pripravljeno za neprekinjen let okoli sveta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×