Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeLetalo na sončni pogon bo letelo tudi ponoči

Letalo na sončni pogon bo letelo tudi ponoči

MORDA VAS ZANIMA

Letalo na sončni pogon Solar Impulse, v katerem je zaenkrat prostorom le za enega potnika, je pred kratkim uspešno prestalo dnevni let, sedaj pa ustvarjalci letala upajo, da bo to letelo tudi ponoči.

- Oglas -

Letalo bo vzletelo z letalske baze Payerne v Švici ter preletelo celotno Švico in vzhodni del Francije, pristalo pa bo naslednje jutro. Ekipa pravi, da letalo potrebuje 25 ur jasnega poletnega vremena, da bi lahko uspešno opravilo polet.

Krila letala so pokrita z 12.000 sončnimi celicami, ki napajajo baterije letala. Te baterije pa so odgovorne za napajanje letalovih štirih električnih motorjev, ta shramba energije pa je tudi ključni faktor, da lahko letalo leti tudi ponoči.

Če bo torej ta nočni let uspešen, potem bo ekipa bližje zadanemu cilju – da bi letalo do leta 2013 bilo pripravljeno za neprekinjen let okoli sveta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×