Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeSmeti tudi v zemeljski orbiti

Smeti tudi v zemeljski orbiti

MORDA VAS ZANIMA

Danes obstaja veliko posledic zaradi klimatskih sprememb, med katerimi je nekaj takšnih, ki jih je lahko razumeti, nekaj pa je nekaj takšnih, ki pa na prvi pogled ne izgledajo ničkaj povezane s tem pojavom, pa jih vseeno mečemo v isti koš.

- Oglas -

V to kategorijo sodi na primer zmanjšanja hranilna vrednost pridelkov, ki je prej posledica prevelike in prehitre pridelovalne industrije. Sedaj pa v to kategorijo sodi tudi povečanje smeti v vesolju, ki krožijo v naši orbiti.

Znanstveniki z univerze v Southamptonu so preučili premike več kot tridesetih satelitov v preteklih štiridesetih letih. Pri tem so odkrili, da sedaj sateliti porabijo veliko več časa pri padcu nazaj na Zemljo.

Znanstveniki zato menijo, da povečanje CO2 v atmosferi ustvarja le-to hladnejšo ter manj gosto, kar upočasnjuje sam proces razpadanja satelitov ter ostalih plovil, zaradi česar ti ostanki dalj časa krožijo v orbiti.

Več smeti v vesolju vsekakor predstavlja nevarnost za vesoljska plovila. Prav tako pa lahko čez nekaj časa postanejo te smeti nevarne tudi za populacijo na Zemlji, saj lahko začnejo prosto padati z neba.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×