Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljeŠvedska že uporablja več biogoriva kot nafte

Švedska že uporablja več biogoriva kot nafte

MORDA VAS ZANIMA

Ali postaja Evropa vedno bolj okolju prijazna? Vedno več pozitivnih novic o obnovljivih virih energije in uporabe le-te prihaja na dan.
Veterna energija je skoraj izenačena z uporabo zemeljskega plina, biomasa pa je prehitela uporabo nafte za ogrevanje domov.

- Oglas -

Najnovejše številke namreč kažjo, da je energija, ki jo proizvede biomasa dosegla v letu 2009 kar 115 TWh, kar predstavlja 32 % celotne porabe energije. Fosilna goriva pa so odgovorna za proizvodnjo 112 TWh energije. Pričakujejo, da bo uporaba biogoriv še narasla, uporaba fosilnih goriv pa naj bi v naslednjih nekaj letih še dodatno padla.

Elektrarne na Švedskem, ki pridobivajo energijo s pomočjo biogoriva, in so namenjene za ogrevanje hiš in stanovanj danes proizvedejo toliko energije, da lahko opravljako svojo nalogo ogrevanja, hkrati pa proizvedejo še dodatno energijo, ki jo uporabijo za električno napajanje.

Švedska si je zato zadala cilj, da bo do leta 2020 50 % države napajala obnovljiva energija, do leta 2030 pa bi naj prekinili z uvažanjem in uporabo fosilnih goriv.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×