Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Ekologija & okoljeBeli slon prinaša Burmi politične spremembe

Beli slon prinaša Burmi politične spremembe

MORDA VAS ZANIMA

Pred nedavnim so v Burmi ujeli redko vrsto belega slona, ki zgodovinsko gledano pomeni znamenje za politične spremembe.

- Oglas -

Beli slon je bil uradno ujet v soboto s strani oblasti v mestu Maungtaw. Ocenili so, da je slonica stara okoli 38 let, visoka pa je 2.3 metra. Večina je mnenja, da so beli sloni dejansko beli kot sneg, vendar pa so v resnici sive oz. rdeče-rjave barve, ki se obarva roza, če se slon zmoči.

Prav tako so svetle barve tudi trepalnice ter nekateri drugi deli slona. Kralji in vladarji Burme tradicionalno cenijo bele slone, katerih redka pojavnost v državi po vražah sodeč prinaša politične spremembe.

Burma je južnovzhodna država Azije, kateri vlada vojska že od leta 1962, vendar pa naj bi bile letos prve volitve po večih desetletjih, ker je več kot 15 let Suu Kyi držala vojaški režim.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×