Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
RubrikeZanimivostiSlovenski zvezdniki in okoljevarstvo

Slovenski zvezdniki in okoljevarstvo

MORDA VAS ZANIMA

Nina OsenarTudi naše zvezde se vse bolj aktivno ukvarjajo z okoljevarstvom in ga promovirajo na različne načine. Nekateri se odločajo za vegetarijanski ali veganski življenski stil, nekateri zagovarjajo ločevanje odpadkov, drugi se borijo za pravice živali …

- Oglas -

Ena najbolj znanih okoljevarstvenih aktivistk je pevka Jadranka Juras. Še posebej aktivna je kot borka za pravice živalim. Tudi igralka Nataša Tič Ralijan je znana po tem, da se trudi do okolja obnašati kar se da prijazno. Bolj kot na navduševanje javnosti za okoljevarstvo se osredotoča na to, da so njena lastna dejanja v skladu z okoljevarstveno etiko. S svojim zgledom, pa tudi z besedami, skuša popularnost okoljevarstva okrepiti voditeljica Nina Osenar. Kolekcija čevljev No Skin, ki jo je oblikovala za podjetje Peko, je narejena iz neživalskih materialov. Vse tri naštete so tudi vegetarijanke, s čimer pripomorejo k zmanjšanju emisij CO2. Gojenje živine za zakol ima pri onesnaževanju okolja namreč pomembno vlogo.

Foto: POP TV

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×