Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
RubrikeZanimivostiOkoljevarstvene organizacije, ki jih podpirajo slavni

Okoljevarstvene organizacije, ki jih podpirajo slavni

MORDA VAS ZANIMA

Zvezdniki kot so Brad Pitt, Natalie Portman in Alicia Silverstone se aktivno vključujejo v okoljske in dobrodelne organizacije, saj se zavedajo, da so tudi sami vzorniki mnogim ljudem po svetu in da lahko na ta način promovirajo bolj zelen življenski stil.

- Oglas -

Ena najstarejših okoljevarstvenih organizacij je ameriški NRDC (Natural Resources Defense Council). NRDC se s pomočjo okoljevarstvenih odvetnikov, znanstvenikov in podpornikov zavzema za zaščito narave, ohranjanje čistega zraka in vode.

Natalie Portman
Natalie Portman podpira organizacijo Global Green USA

Med njihove dosežke sodi pravna akcija, ki je prisilila nekatere večje ameriške predelovalce nafte, da so zmanjšali onesnaževanje, spodbudila podjetja, kot je Starbucks, da so pričela porabljati papirne izdelke iz recikliranega papirja, preprečili so Bushevi organizaciji, da bi pričela s črpanjem nafte na Arktiki. Člani organizacije NRDC so med drugim Robert Redford, Leonardo DiCaprio in James Taylor.

Organizacija Global Green USA, ki jo je ustanovil nekdanji ruski predsednik Mihail Gorbačov, se trudi zaustaviti globalno segrevanje z gradnjo zelenih stavb in mest, odstraniti orožje, ki grozi okolju, in pridobiti čisto, pitno vodo na krajih, kjer trpijo pomanjkanje. Organizacijo Global Green dejavno podpirajo Brad Pitt, Charlize Theron, Morgan Freeman, Natalie Portman, Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Susan Sarandon in Salma Hayek.

BP Solar Neighbors Program vsakokrat, ko kateri od zvezdnikov kupi sončni sistem pridobivanja energije, takšen sistem podari eni družini v L.A.-ju, ki si sama česa takšnega ne bi mogla privoščiti. Podpirajo jih Edward Norton, Larry Hagman, Don Cheadle in Alicia Silverstone.

- Oglas -

V Britaniji je med zvezdniki zelo priljubljena organizacija Global Cool, katere cilj je zmanjšati emisijo CO2 v naslednjih 10 letih. Organizacijo podpirajo Josh Hartnett, Sienna Miller, prince Charles in bivši britanski premier Tony Blair.

Organizacija Environmental Media Association si je zadala nalogo: krepiti zavest o okoljskih problemih preko medijev. To je skupina, ki je izumila zeleno preprogo in ki spodbuja zvezdnike, da pridejo na družabne dogodke v hibridnih ali električnih avtomobilih. V organizacijo so včlanjeni Pierce Brosnan, Laura Dern, Daryl Hannah, Wendie Malick, Jeffrey Tambor in Amy Smart;

Gen E peeps: Mary-Kate Olsen, Mischa Barton, Nicole Richie and Joshua Jackson. Plus, Edward Norton, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Red Hot Chili Peppers in Maroon 5.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×