Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiOkoljevarstvene organizacije, ki jih podpirajo slavni

Okoljevarstvene organizacije, ki jih podpirajo slavni

MORDA VAS ZANIMA

Zvezdniki kot so Brad Pitt, Natalie Portman in Alicia Silverstone se aktivno vključujejo v okoljske in dobrodelne organizacije, saj se zavedajo, da so tudi sami vzorniki mnogim ljudem po svetu in da lahko na ta način promovirajo bolj zelen življenski stil.

- Oglas -

Ena najstarejših okoljevarstvenih organizacij je ameriški NRDC (Natural Resources Defense Council). NRDC se s pomočjo okoljevarstvenih odvetnikov, znanstvenikov in podpornikov zavzema za zaščito narave, ohranjanje čistega zraka in vode.

Natalie Portman
Natalie Portman podpira organizacijo Global Green USA

Med njihove dosežke sodi pravna akcija, ki je prisilila nekatere večje ameriške predelovalce nafte, da so zmanjšali onesnaževanje, spodbudila podjetja, kot je Starbucks, da so pričela porabljati papirne izdelke iz recikliranega papirja, preprečili so Bushevi organizaciji, da bi pričela s črpanjem nafte na Arktiki. Člani organizacije NRDC so med drugim Robert Redford, Leonardo DiCaprio in James Taylor.

Organizacija Global Green USA, ki jo je ustanovil nekdanji ruski predsednik Mihail Gorbačov, se trudi zaustaviti globalno segrevanje z gradnjo zelenih stavb in mest, odstraniti orožje, ki grozi okolju, in pridobiti čisto, pitno vodo na krajih, kjer trpijo pomanjkanje. Organizacijo Global Green dejavno podpirajo Brad Pitt, Charlize Theron, Morgan Freeman, Natalie Portman, Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Susan Sarandon in Salma Hayek.

BP Solar Neighbors Program vsakokrat, ko kateri od zvezdnikov kupi sončni sistem pridobivanja energije, takšen sistem podari eni družini v L.A.-ju, ki si sama česa takšnega ne bi mogla privoščiti. Podpirajo jih Edward Norton, Larry Hagman, Don Cheadle in Alicia Silverstone.

- Oglas -

V Britaniji je med zvezdniki zelo priljubljena organizacija Global Cool, katere cilj je zmanjšati emisijo CO2 v naslednjih 10 letih. Organizacijo podpirajo Josh Hartnett, Sienna Miller, prince Charles in bivši britanski premier Tony Blair.

Organizacija Environmental Media Association si je zadala nalogo: krepiti zavest o okoljskih problemih preko medijev. To je skupina, ki je izumila zeleno preprogo in ki spodbuja zvezdnike, da pridejo na družabne dogodke v hibridnih ali električnih avtomobilih. V organizacijo so včlanjeni Pierce Brosnan, Laura Dern, Daryl Hannah, Wendie Malick, Jeffrey Tambor in Amy Smart;

Gen E peeps: Mary-Kate Olsen, Mischa Barton, Nicole Richie and Joshua Jackson. Plus, Edward Norton, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Red Hot Chili Peppers in Maroon 5.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×