0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRože za spomin in proti depresiji

Rože za spomin in proti depresiji

MORDA VAS ZANIMA

Rože po navadi simbolizirajo ljubezen, prijateljstvo, sočutje ter praznovanje. Tako so postale del našega vsakdanjega življenja, saj bivajo v naših domovih in jim dajejo lepoto, vonj, milino, barve, kreativnost, nas navdušujejo, zapeljujejo in nas spominjajo na to, da na našem planetu ne živimo le ljudje.

- Oglas -

Sodeč po nekaterih raziskavah, imajo rože takojšnje in dolgotrajne pozitivne učinke na reakcije, razpoloženje, socializacijo ter celo spomin tako pri ženskat kot tudi pri moških.

rozeRože za zdravje in pogum

Vse starostne skupine, ki so bile uporabljene v raziskavah so pokazale izredno navdušenje in hvaležnost potem, ko so dobili rože. To jih je naredilo pogumnejše in socialno bolj aktivne, kar se je pokazalo v bolj iskrenem nasmešku in kontaktu z očmi.

Rože so znane po tem, da imajo neposredne dolgoročne pozitivne učinke na naše čustveno počutje in zato instinktivno pošljemo ali podarimo rože bolnemu prijatelju ali sorodniku.

- Oglas -

Rože zmanjšujejo depresijo in izboljšujejo kratkoročni spomin

Spet druga študija namiguje na to, da rože zmanjšujejo depresijo, spodbujajo sočutje in bogatijo kratkoročni spomin pri starejših ljudeh, kar dokazuje, da imajo rože moč, da lajšajo nekatere tegobe starosti.
Rože pa se že dolga leta prav tako uporablja v medicinske namene, saj povečujejo odpornost imnunskega sistema, nekatere so protivnetne, zmanjšujejo stres, pomirjajo, stimulirajo, …

Spodbudite romanco s cvetjem

Glede na to, da smo čustvena bitja, nas privlači veličastnost vonja, barve in simetrije rož. Nekateri pravijo, da so rože ‘seksi’, ker omogočajo čebelam uspešno razmnoževanje, da lahko te nadaljujejo z opraševanjem. Zakaj ne bi tudi vi povzeli takšne navade?

Zato ne jemljite rož preveč samoumevno, ampak jih glejte s srcem, saj pravijo, da je bistvo očem nevidno.

.

NAJNOVEJŠE