0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineŠentjanževka ne pomaga le pri spopadanju z depresijo

Šentjanževka ne pomaga le pri spopadanju z depresijo

MORDA VAS ZANIMA

Šentjanževka je znana predvsem kot eden najboljših naravnih antidepresivov. Pomaga pri lajšanju depresivnih občutkov, pogosto pa ublaži tudi tesnobo. Uporablja se v različnih oblikah, na primer za izdelavo kapsul ali tinktur. Pri tem je treba vedeti, da pripravki na osnovi šentjanževke niso primerni, če jemljete antidepresive, ki vam jih je predpisal zdravnik. Prav tako pa lahko pride do kontraindikacij pri jemanju nekaterih drugih zdravil, zato se vedno posvetujte s svojim zdravnikom, preden začnete z uporabo šentjanževke. Seveda pa to ni zgolj rastlina, ki pomaga pri depresiji, ampak ima lahko zelo pozitiven vpliv tudi pri nekaterih drugih težavah …

- Oglas -

Lažje prenašanje težav, ki spremljajo prehod v menopavzo

Ženske se ob prehodu v menopavzo zelo pogosto soočajo s številnimi neprijetnostmi, kot so vročinski oblivi ali pogosta nihanja razpoloženja. Če si želite pri tem pomagati predvsem z naravnimi možnostmi, je šentjanževka vsekakor zelo dobra izbira. Nekaterim ženskam pa lahko pripravki iz šentjanževke pomagajo tudi pri t. i. predmenstrualnem sindromu.

Pomoč pri glavobolih in migrenah

Že »običajen« glavobol je lahko zelo neprijeten, še toliko hujša pa je migrena, ki pogosto povsem ohromi paciente. V takšnih trenutkih večina poseže po protibolečinskih zdravilih, vendar pa vam je tudi tu na voljo kar nekaj naravnih alternativ. Kot ste verjetno že uganili, je ena izmed možnosti prav šentjanževka. Učinki sicer verjetno ne bodo tako izraziti kot pri protibolečinskih tabletah, vendar to po drugi strani pomeni tudi manj neprijetnih stranskih simptomov.

Vzpostavljanje hormonskega ravnovesja v telesu

S šentjanževko si lahko pomagate tudi pri blažjih oblikah hormonskega neravnovesja. Med drugim je lahko šentjanževka koristna tudi pri določenih težavah s ščitnico. Tudi tu seveda velja, da ne začenjajte z uporabo na lastno pest, ampak vedno pridobite tudi mnenje strokovnjaka.

- Oglas -

Šentjanževka za premagovanje različnih odvisnosti

Poskušate prenehati s kajenjem? Imate morda težave s prepogostim poseganjem po alkoholu? Se spopadate s kompulzivnim prenajedanjem? Pri različnih oblikah odvisnosti oziroma zasvojenosti vam lahko na pomoč priskoči šentjanževka. Tako se boste lažje spopadli s tipičnimi »odtegnitvenimi simptomi«.

Naravna pomoč pri težavah s kožo

Nekateri priporočajo uporabo šentjanževke tudi tistim, ki imajo problematično kožo. Še posebej koristna je lahko pri ekcemu oziroma pri atopijskem dermatitisu, pomaga pa tudi pri različnih alergijah in pospeši celjenje kože, če je prišlo do opeklin. Šentjanževka pa pripomore tudi k izboljšanju prekrvavitve.

.

NAJNOVEJŠE