0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaDomače maske in pilingi za čiščenje zamašenih por

Domače maske in pilingi za čiščenje zamašenih por

MORDA VAS ZANIMA

Videz kože na obrazu pogosto skazijo zamašene pore. Še posebej pogosto se pojavijo na predelu nosu, ličnic in čela, največ težav z njimi pa imajo ljudje z zelo mastno kožo. Če so tudi vaše pore močno razširjene in zamašene, je osnova seveda redno čiščenje obraza. Občasno pa si je priporočljivo pripraviti tudi masko, ki deluje tudi kot nežen piling in tako pomaga pri odmašitvi por. Katere sestavine uporabiti za najboljši rezultat? Preverite v nadaljevanju …

- Oglas -

Čiščenje zamašenih por - Maska iz limone in gline

Maska oz. piling iz limone in sladkorja

Potrebujete 1 žlico sladkorja in sok polovice limone. Obe sestavini zmešajte, da dobite gosto pasto. Po potrebi dodajte še malce limoninega soka ali sladkorja. S to mešanico zdaj nežno zmasirajte kožo na obrazu. Še posebej se osredotočite na tiste predele, kjer imate največ težav z zamašenimi porami. Pustite učinkovati še približno 10 minut, nato pa obraz umijte s hladno vodo.

Glinena maska za obraz

Ena najboljših naravnih izbir za tiste, ki imate težave z zamašenimi porami na obrazu, je zagotovo glina. Po želji jo lahko kombinirate z jabolčnim kisom, uporabite pa lahko tudi vodo. Zmešajte 1 žlico gline in enako količino vode/jabolčnega kisa. Masko nato nanesite na obraz in počakajte, dokler se ne posuši. Izperite s toplo vodo in krpo.

- Oglas -

Grobo mleta sol in paradižnik

Najprej pretlačite zrel paradižnik. Vzemite 2 žlici pretlačenega paradižnika, ki mi nato dodajte 1 žlico grobo mlete soli. Mešanico uporabite za nežno masažo obraza. Počakajte še 5 minut. Na koncu masko odstranite s hladno vodo.

Cimetova (nočna) maska

To masko je najbolje pripraviti zvečer, pred spanjem. Vsekakor pa je dobro, da jo na koži pustite vsaj 2 uri. Potrebovali boste 1–2 žlici cimeta v prahu, ki mu dodajte nekaj kapljic vode. Pasta, ki nastane, mora biti dovolj gosta, da ostane na koži. Masko potem nanesite predvsem na območja, kjer so pore najbolj razširjene in zamašene.

NAJNOVEJŠE