0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZamašene pore: 3 učinkovite naravne rešitve

Zamašene pore: 3 učinkovite naravne rešitve

MORDA VAS ZANIMA

Mastna koža na obraz je običajno povezana z razširjenimi, zamašenimi porami, ki znajo biti precej neprijetna težava. Zamašene pore se še posebej pogosto pojavijo na predelu lic in nosu. Kaj torej storiti v takšnih primerih? Se morate enostavno sprijazniti s stanjem ali računati na drage obiske kozmetičnih salonov?

- Oglas -

Zamašene pore lahko preprečite ali odpravite sami

Kot pri mnogih težavah, povezanih s kožo, med katere spadajo tudi zamašene pore, marsikaj naredite same. Pripravili smo vam tri nasvete, s pomočjo katerih se bo stanje por na vašem obrazu zagotovo že kmalu izboljšalo. Kar pa je prav tako pomembno: izboljšanje boste dosegli brez agresivnih in dragih produktov, ki kožo pogosto le še dodatno razdražijo.

Pripravite si parno kopel za obraz

Zamašene pore se pogosto pojavijo kot posledica pretirane razmnožitve bakterij. Para bo odprla pore in uničila bakterije. Zaradi dodatne razširitve por bo morda vaša koža tik po parni kopeli videti še slabše, a brez skrbi. Pore se bodo že kmalu zožile, umazanija, ki se je nabrala v njih, pa bo odstranjena. Parno kopel lahko pripravite iz različnih zelišč. Da preprečite uhajanje pare, si glavo med postopkom zakrijte z brisačo. Pogostost parne kopeli naj bo prilagojena resnosti vaših težav. V primeru zelo zamašenih por bo najbolje, da si parno kopel za obraz pripravite vsakodnevno.

Obraza se dotikajte samo s čistimi rokami

Stalno dotikanje obraza z neumitimi rokami lahko poslabša stanje vaše kože in tako se zamašene pore pojavijo še hitreje. S tem namreč na obraz prenesete številne nečistoče, ki bodo še dodatno zamašile pore. Pomembno je, da ste pozorni, kdaj oziroma s kakšnimi rokami se dotikate obraza. Pogosto so namreč naši gibi skorajda refleksni. Če imate težave z zamašenimi porami, je torej še posebej koristno, da ozavestite to navado in se je poskušate znebiti. Pazite tudi, da po čiščenju obraz vedno obrišete s svežo brisačo. Pogosto so osnove tiste, ki lahko prinesejo opazno izboljšanje.

- Oglas -

Prečistite svoj organizem

Zavedati se morate, da pri težavah s kožo ne gre samo za to, kaj nanjo nanašate, ampak je zelo pomembno tudi to, kaj vnašate vase. Pogosto se nakopičeni toksini v telesu kažejo tudi v obliki nečiste kože z zamašenimi porami. Za učinkovito in čim hitrejše razstrupljanje telesa uživajte čim več živil, bogatih z vitaminoma A in E. Pomembno je tudi, da si vsak dan vzamete čas za telesno aktivnost. Za razstrupljanje je zelo koristno tudi uživanje česna. Če zmorete, ga zaužijte na tešče, saj bo učinek tako najboljši. Priporočljivi so tudi redni obiski savne. Vztrajnost in potrpežljivost pri procesu razstrupljanja se vam bosta na koncu zagotovo obrestovali. Ne le v obliki lepše, bolj zdrave kože brez razširjenih por, polnih nečistoč, ampak boste zagotovo opazili pozitiven vpliv na vaše celostno zdravje in počutje.

NAJNOVEJŠE