Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljePierce Brosnan proti ubijanju kitov

Pierce Brosnan proti ubijanju kitov

MORDA VAS ZANIMA

Obamina administracija je podprla ‘umazan’ dogovor, ki bi ponovno legaliziral ubijanje kitov za zaslužek.

- Oglas -

Zato so nekateri ljudje in organizacije že stopile v akcijo proti temu nerazumnemu dogovoru. Med bolj znane osebe, ki so proti temu pa sodi tudi igralec Pierce Brosnan.

Nekateri bi se morda pošalili in rekli “James Bond hiti na pomoč!“ in morda bi imeli celo prav. Pierce Brosnan namreč rešuje življenja kitov in da bi mu to uspelo potrebuje kolektivno podporo. Pri temu lahko pomagamo vsi, saj ima zadeva mednarodne razsežnosti.

Pobijanje kitov je namreč še vedno pereča tema današnjega sveta, saj so bili nekaj časa mnogi kiti na robu izumrtja. Kite že dolga leta pobijajo zaradi mesa, olja, gnojila, mila, … Zato so ubijanje kitov omejili, da bi ohranili zdravo populacijo, vendar pa nekateri še vedno izrabljajo luknje v zakonu. Z legalizacijo ubijanja kitov za zaslužek pa bi to pomenilo ogromno nesmiselnega pobijanja kitov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×