0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, december 2021

Revija Bodi eko, december 2021

Tokrat boste revijo Bodi eko lahko prebrali v novem, bolj priročnem formatu. V zadnjih mesecih ste verjetno opazili, da smo revijo Bodi eko tako vsebinsko, kot tudi oblikovno postopoma nadgrajevali, zato je bil po več kot 10 letih izhajanja tudi čas, da malce spremenimo format. Naši zvesti bralci že veste, da so spremembe pri nas stalnica, saj vsako leto radi kaj spremenimo in kaj novega dodamo.

Seveda pa boste v vsaki številki še vedno našli navdihujoče zgodbe in pogovore, recepte za domače zdravilne ter kozmetične pripravke in recepte za okusne in zdrave jedi. Še naprej bomo skupaj vrtnarili in se izobraževali na področju zdravja, skrbi za okolje, varčevanja in urejanja doma. Če vam je naša revija všeč, pa bomo seveda veseli, če nas boste podprli in se na revijo tudi naročili. Tako boste našo revijo brali ceneje, pa tudi kakšne ugodnosti v naši spletni trgovini boste deležni.

Revija je v prodaji do 20. 1. 2022

Kaj boste v tokratni številki lahko zanimivega prebrali?

Pomoč iz narave proti glivicam

Veliko ljudi trpi za glivičnim obolenjem. Različne oblike okužbe kože in sluznic, katerih povzročitelji so mikroskopsko majhne glivice, imenujemo mikoze. Med mikoze sodijo kandidoza in različne vrste glivičnih obolenj. Glivične okužbe se najpogosteje pojavijo v toplih, vlažnih okoljih, npr. pod pazduho, v dimljah, na nohtih, na lasišču ali kjer koli drugje na telesu.

Neja Zupan: Raka prebolela brez kemoterapije

Z Nejo Zupan sva se srečali nekaj let po tem, ko je uspešno prebolela raka na dojkah. Njena pot do ozdravitve je bila trnova, saj njeno telo nekaterih posegov preprosto ni hotelo sprejeti. Za Bodi eko je spregovorila, kako se je soočila z boleznijo, kje je iskala rešitve in kaj vse je pri tem spoznala, da lahko svoje znanje zdaj predaja tudi drugim na različnih seminarjih, predavanjih in delavnicah.

Stanko Valpatič – kmet, ki dela korake k miroljubnemu odnosu do celotnega stvarstva

Stanko Valpatič, iz Ostrožnega pri Ponikvi, se je začel ukvarjati z ekološkim kmetijstvom pred petintridesetimi leti in meni, da je današnje ekološko kmetovanje pravzaprav kmetovanje naših babic in dedkov oziroma prababic in pradedkov. Po njegovih besedah ideja miroljubnega kmetijstva dokazuje, kako lahko danes združimo spoštljiv odnos naših dedkov do hraniteljice zemlje s sodobnimi pripomočki za obdelovanje zemlje ter tako pridelamo dovolj rastlinske hrane za vse človeštvo.

Naravni redčevalci krvi proti krvnim strdkom

Vse več je ljudi, ki imajo povečano tveganje za nastanek krvnih strdkov in so obravnavani z zdravili za redčenje krvi. Mnogim je predpisano dosmrtno jemanje teh zdravil, kar je lahko neprijetno zaradi morebitnih stranskih učinkov. Po drugi strani strokovnjaki poudarjajo, da so krvni strdki ena izmed bolezni krvi, ki jih je najlažje preprečiti. Preverili smo, kateri so najboljši naravni redčevalci krvi in kako jih uporabljamo.


V težkih časih, v katerih smo se znašli, nam sodelovanje in podpora naših bralcev pomeni zelo veliko, zato vse, ki na našo revijo še niste naročeni, vabimo, da nas pokličete na 01 292 72 53 ali izpolnite spletno naročilnico. Tokrat smo za vse nove naročnike pripravili še posebno zanimiva in uporabna darilca.


Miša Pušenjak: Do svežih vitaminov tudi brez lastnega vrta

Pletje je končano, tudi jesen počasi prehaja v drugo fazo, na vrtu pa je seveda še vedno veliko dela. A mnogi nimate vrta, vseeno pa bi si radi pridelali nekaj svežih vitaminov. Je to mogoče? Seveda je, pa še povsem ekološko je, saj mikrozelenjava, kot ji zdaj rečemo, ne potrebuje ničesar, še zemlje vedno ne. Mogoče pa si bo kdo v stanovanju na okenskih policah poskusil pridelati nekaj sveže, zelo hranljive zelenjave tudi sam.

Pogovor s fizioterapevtom Tomažem Fuchsom: Vse življenje nas učijo nepravilne drže in gibov

Večini so bolečine v križu, vratu in sklepih še predobro znane, zelo pogosti pa so tudi mišični krči oziroma spazme. Tovrstne težave marsikoga ovirajo pri preprostih vsakodnevnih opravilih, in ker je velikokrat na prvi pogled nejasno, od kod bolečine izvirajo, se mnogi z njimi preprosto sprijaznijo, še večkrat pa se jih poskušajo rešiti z najrazličnejšimi, običajno neprimernimi pristopi. Vzrok zanje je v večini primerov veliko preprostejši, kot se na prvi pogled zdi.

Domači zeliščni pripravki za lepe lase in zdravo lasišče

Naši lasje in lasišče so velikokrat zelo obremenjeni zaradi šamponov in barv. Težave z lasmi in lasiščem poskušamo reševati na različne načine. Za lepe lase ne potrebujemo izdelkov, ki vsebujejo nevarne kemijske snovi, velik lepotni učinek lahko dosežemo že z najpreprostejšimi naravnimi pripravki iz sestavin, ki jih najdemo v vsakem običajnem kuhinjskem hladilniku.

7 zlatih pravil zdravega vsakdana

Človek je ustvarjen za gibanje. Žal nas današnja tehnologija vedno bolj spravlja v sedeč položaj, delovniki so vedno daljši in nekako nam družba daje potrebo po še več dela. Kako kljub temu najti čas za preostalo, da ohranjamo svoje zdravje in telesno vitalnost na primerni ravni?

Zimski vodnik za celostno krepitev imunskega sistema

Tudi če vas kljub previdnosti preseneti bolezen, ukrepi ne bodo pomenili zapravljenega časa in truda; močan imunski sistem namreč poskrbi za uspešnejše in hitrejše premagovanje okužbe ter za manj težav z neprijetnimi simptomi. Seveda pa krepitev imunskega sistema ni preprosta naloga. Pomemben je celovit pristop, ki zajema različne vidike, saj bodo rezultati tako najboljši.

Najboljši prehranski dodatki za prepuščajoče črevesje

Sindrom prepuščajočega črevesja je težava, na katero se v sodobnem svetu vse bolj opozarja. V tem primeru neprebavljene beljakovine (npr. gluten), toksini in mikrobi nenadzorovano prehajajo skozi črevesje v krvni obtok. To je situacija, ki se na tak način ne bi smela zgoditi. Vzrok so drobne poškodbe na steni črevesja, ki dopuščajo, da neprebavljeni delci prehajajo skozi črevesno steno.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -