Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaResveratrol – preprečuje srčno-žilne bolezni in pomlajuje

Resveratrol – preprečuje srčno-žilne bolezni in pomlajuje

MORDA VAS ZANIMA

Srčno-žilne bolezni so eden izmed najpogostejših vzrokov umrljivosti odraslih. Nezdrav življenjski slog pripelje do dejavnikov tveganja za tovrstne bolezni, kot so zvišan holesterol, zvišan krvni sladkor, čezmerna telesna teža, stres. Z zdravim načinom življenja  in preventivnim uživanjem nekaterih zdravilnih izvlečkov lahko nastanek in napredovanje omenjenih srčno-žilnih bolezni in njihovih zapletov odložimo, zmanjšamo njihovo težo in znatno podaljšujemo življenje.  Zelo učinkovita preventiva je močan antioksidant resveratrol, ki ga v naravi najdemo v  japonskem dresniku.

- Oglas -

Resveratrol

Srčno- žilne bolezni najpogostejši vzrok umrljivosti

Srčno–žilne bolezni so v razvitem delu sveta in tudi Sloveniji že desetletja najpogostejši vzrok obolevnosti in umrljivosti odraslih. Največ smrti in dolgotrajne prizadetosti povzročata srčni infarkt in možganska kap, ki sta nenadna zapleta koronarne bolezni srca oziroma bolezni možganskega žilja, opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Med najpomembnejše bolezni srca in žilja sodijo zvišan krvni tlak (arterijska hipertenzija), koronarna bolezen srca, bolezni možganskega žilja, periferna arterijska bolezen, kronična ledvična bolezen in druge redkejše bolezni (npr. abdominalne in torakalne anevrizme aorte). Najpogosteje nastanejo zaradi ateroskleroze, pri kateri se nalagajo  maščobne celice v steni krvnih žil ob povišanih vrednostih škodljivih maščobnih delcev v krvi. Dejavniki tveganja za nastanek bolezni srca in žilja so zvišan krvni tlak, zvišan holesterol, zvišan krvni sladkor, čezmerna telesna teža, kajenje, telesna neaktivnost, stres in starost.

Zaščite svoje ožilje

Poleg tega, da se odpoveste kajenju, čim bolj izogibate stresu  in poskrbite za zdravo prehrano in dovolj gibanja, vam lahko pri preprečevanju srčno-žilnih bolezni pomaga tudi resveratrol, ki je močan antioksidant. Vedno bolj se poudarja njegov potencial na področju preprečevanja srčno-žilnih bolezni. Resveratrol namreč pripomore k uravnavanju telesne teže in zmanjšuje tveganje za nastanek krvnih strdkov, poleg tega pa uravnava raven trigliceridov v krvi. Priporočen dnevni vnos te zdravilne učinkovine je 200mg. Resveratrol v naravi najdemo tudi v borovnicah, grozdju in robidnicah, a količina je v tej obliki izjemno majhna. Če bi želeli zadostiti količini priporočenega dnevnega vnosa, bi morali pojesti kar 10kg borovnic na dan, kar pa je seveda nemogoče, zato ga je za učinkovito zmanjšanje tveganja srčno-žilnih bolezni treba zaužiti v obliki kapsul ali tablet. Pri izbiri bodite pozorni, da v lekarni izberete zanesljiv  in kakovosten izdelek.

Pozitivni učinki resveratrola

Resveratrol pa ni izjemno učinkovit le v boju proti srčno-žilnim bolezni, ampak je pravi zaščitni eliksir za telo, ki lahko pomaga zavirati staranje in celice brani pred prostimi radikali, kar pomeni, da lahko pomaga tudi pri preprečevanju raka. Pripisujejo mu celo blagodejno delovanje na jetra, preventivno pa naj bi deloval tudi proti artritisu. Resveratrol dobro deluje tudi na vsesplošno počutje, saj  krepi imunski sistem in mu daje energijo. Zaradi vseh pozitivnih učinkov  te zdravilne učinkovine, mu napovedujejo svetlo prihodnost, prodaja resveratrola pa  v ZDA že presega prodajo koencima Q10.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×