0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPri kurjih očesih je preventiva boljša kot kurativa

Pri kurjih očesih je preventiva boljša kot kurativa

MORDA VAS ZANIMA

Kadar se telo brani pred okužbo, lahko proizvede precej nenavaden oklep. Ko je koža izpostavljena pretiranemu trenju, se začne zunanja plast kože nalagati in tvori nekakšen obrambni zid iz odmrlih celic. Odebelitev na povrhnjici se lahko razvije v kurje oko, to je otiščanec s čvrstim jedrom. Kurja očesa navadno niso nevarna, razen pri tistih ljudeh, ki imajo sladkorno bolezen. Slab pretok krvi namreč močno poveča možnost okužbe. Obstaja več vrst zdravljenj kurjih očes, vedno pa traja nekaj dni, da ta povsem izginejo. Sicer pa – zakaj bi jih sploh zdravili, če se jim lahko že vnaprej izognemo?

- Oglas -

Kurje oko

Uporabljajte vlažilne kreme

Na hrapava mesta, kjer se navadno pojavljajo otiščanci, redno nanašajte vlažilno kremo. Na dobro negovani in vlažni koži otiščanci redkeje nastanejo.

Kopel za noge

Z rednim namakanjem stopal v vroči vodi lahko preprečite, da bi koža postala trša. Vsak večer noge 10 minut namakajte v lavor z vročo vodo, nato jih obrišite do suhega in nanje nanesite vlažilno kremo.

- Oglas -

Ne kupujte premajhnih čevljev

Ker kurja očesa nastanejo zaradi prevelikega trenja, izbirajte in kupujte samo tisto obutev, ki vam je prav. Čevlji morajo biti tudi ustrezno široki, da je med prsti na nogi dovolj prostora.

Zaščitne rokavice

Če sekate drva, prekopavate vrt ali če se lotite katerega koli fizičnega opravila, ki ga sicer niste vajeni, obvezno uporabljajte zaščitne rokavice. Na tak način boste preprečili nastanek otiščancev.

.

NAJNOVEJŠE