Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Lepota & kozmetikaPri kurjih očesih je preventiva boljša kot kurativa

Pri kurjih očesih je preventiva boljša kot kurativa

MORDA VAS ZANIMA

Kadar se telo brani pred okužbo, lahko proizvede precej nenavaden oklep. Ko je koža izpostavljena pretiranemu trenju, se začne zunanja plast kože nalagati in tvori nekakšen obrambni zid iz odmrlih celic. Odebelitev na povrhnjici se lahko razvije v kurje oko, to je otiščanec s čvrstim jedrom. Kurja očesa navadno niso nevarna, razen pri tistih ljudeh, ki imajo sladkorno bolezen. Slab pretok krvi namreč močno poveča možnost okužbe. Obstaja več vrst zdravljenj kurjih očes, vedno pa traja nekaj dni, da ta povsem izginejo. Sicer pa – zakaj bi jih sploh zdravili, če se jim lahko že vnaprej izognemo?

- Oglas -

Kurje oko

Uporabljajte vlažilne kreme

Na hrapava mesta, kjer se navadno pojavljajo otiščanci, redno nanašajte vlažilno kremo. Na dobro negovani in vlažni koži otiščanci redkeje nastanejo.

Kopel za noge

Z rednim namakanjem stopal v vroči vodi lahko preprečite, da bi koža postala trša. Vsak večer noge 10 minut namakajte v lavor z vročo vodo, nato jih obrišite do suhega in nanje nanesite vlažilno kremo.

Ne kupujte premajhnih čevljev

Ker kurja očesa nastanejo zaradi prevelikega trenja, izbirajte in kupujte samo tisto obutev, ki vam je prav. Čevlji morajo biti tudi ustrezno široki, da je med prsti na nogi dovolj prostora.

Zaščitne rokavice

- Oglas -

Če sekate drva, prekopavate vrt ali če se lotite katerega koli fizičnega opravila, ki ga sicer niste vajeni, obvezno uporabljajte zaščitne rokavice. Na tak način boste preprečili nastanek otiščancev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×