Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaPri kurjih očesih je preventiva boljša kot kurativa

Pri kurjih očesih je preventiva boljša kot kurativa

MORDA VAS ZANIMA

Kadar se telo brani pred okužbo, lahko proizvede precej nenavaden oklep. Ko je koža izpostavljena pretiranemu trenju, se začne zunanja plast kože nalagati in tvori nekakšen obrambni zid iz odmrlih celic. Odebelitev na povrhnjici se lahko razvije v kurje oko, to je otiščanec s čvrstim jedrom. Kurja očesa navadno niso nevarna, razen pri tistih ljudeh, ki imajo sladkorno bolezen. Slab pretok krvi namreč močno poveča možnost okužbe. Obstaja več vrst zdravljenj kurjih očes, vedno pa traja nekaj dni, da ta povsem izginejo. Sicer pa – zakaj bi jih sploh zdravili, če se jim lahko že vnaprej izognemo?

- Oglas -

Kurje oko

Uporabljajte vlažilne kreme

Na hrapava mesta, kjer se navadno pojavljajo otiščanci, redno nanašajte vlažilno kremo. Na dobro negovani in vlažni koži otiščanci redkeje nastanejo.

Kopel za noge

Z rednim namakanjem stopal v vroči vodi lahko preprečite, da bi koža postala trša. Vsak večer noge 10 minut namakajte v lavor z vročo vodo, nato jih obrišite do suhega in nanje nanesite vlažilno kremo.

Ne kupujte premajhnih čevljev

Ker kurja očesa nastanejo zaradi prevelikega trenja, izbirajte in kupujte samo tisto obutev, ki vam je prav. Čevlji morajo biti tudi ustrezno široki, da je med prsti na nogi dovolj prostora.

Zaščitne rokavice

- Oglas -

Če sekate drva, prekopavate vrt ali če se lotite katerega koli fizičnega opravila, ki ga sicer niste vajeni, obvezno uporabljajte zaščitne rokavice. Na tak način boste preprečili nastanek otiščancev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×