Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Lepota & kozmetikaZnebite se otiščancev s pomočjo kisa in čebule!

Znebite se otiščancev s pomočjo kisa in čebule!

MORDA VAS ZANIMA

Otiščanec je poimenovanje za trdo kožo, ki se pojavi na stopalih, pogosto zaradi nošnje neudobne obutve. V osnovi so sicer otiščanci sicer res predvsem estetska težava, vendar pa lahko začne koža sčasoma pokati, s čimer se poveča nevarnost za okužbe. Poleg tega se lahko pojavijo tudi bolečine, še posebej če ne odpravimo dejavnikov, zaradi katerih so se otiščanci sploh pojavili. Kaj storiti?

- Oglas -

Otiščanci na nogi

Za odstranjevanje otiščancev ne uporabljajte ostrih predmetov

Otiščancev se ne smete nikoli lotevati s pincetami, škarjami, ščipalci za nohte in podobnimi ostrimi pripomočki. S tem lahko namreč povzročite več škode kot koristi, med drugim lahko pride tudi do okužbe. Če običajna mazila ne pomagajo, poskusite s povsem naravno, obenem pa z izjemno učinkovito metodo, s katero lahko uspešno zmehčate otiščance, obenem pa preprečite bakterijske okužbe. Vse, kar potrebujete, sta čebula in alkoholni kis!

Čebula in kis

Kako pripraviti in uporabiti pripravek za otiščanec iz kisa in čebule?

Kombinacija kisa in čebule za odpravo otiščancev se zdi na prvi pogled sicer res nekoliko nenavadna, vendar pa je zelo učinkovita. Naravni sokovi iz čebule bodo zmehčali kožo, hkrati pa bo čebula uničila bakterije, ki povzročajo okužbe. Dodatek kisa pa bo poskrbel za še večjo učinkovitost. S tem pripravkom si lahko sicer med drugim pomagate tudi pri odpravi glivic na stopalih. Čeprav vonj morda ne bo najbolj prijeten, je vredno malce potrpeti.

- Oglas -

Najprej olupite in nasekljajte srednje veliko čebulo, ki jo nate prelijte s približno 150 mililitri alkoholnega kisa. Počakajte 8 ur, nato pa v mešanico pomočite košček bombažne vate, s katerim premažite otiščance. Vato nato učvrstite s plastično folijo. Na koncu si obujte še nogavice in počakajte do jutra. Zjutraj si umijte stopala in po trdi koži oziroma otiščancih nežno podrgnite s kamnom za stopala. Vaša stopala bodo na koncu izjemno mehka. Po potrebi lahko sicer postopek še nekajkrat ponovite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×