0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZnebite se otiščancev s pomočjo kisa in čebule!

Znebite se otiščancev s pomočjo kisa in čebule!

MORDA VAS ZANIMA

Otiščanec je poimenovanje za trdo kožo, ki se pojavi na stopalih, pogosto zaradi nošnje neudobne obutve. V osnovi so sicer otiščanci sicer res predvsem estetska težava, vendar pa lahko začne koža sčasoma pokati, s čimer se poveča nevarnost za okužbe. Poleg tega se lahko pojavijo tudi bolečine, še posebej če ne odpravimo dejavnikov, zaradi katerih so se otiščanci sploh pojavili. Kaj storiti?

- Oglas -

Otiščanci na nogi

Za odstranjevanje otiščancev ne uporabljajte ostrih predmetov

Otiščancev se ne smete nikoli lotevati s pincetami, škarjami, ščipalci za nohte in podobnimi ostrimi pripomočki. S tem lahko namreč povzročite več škode kot koristi, med drugim lahko pride tudi do okužbe. Če običajna mazila ne pomagajo, poskusite s povsem naravno, obenem pa z izjemno učinkovito metodo, s katero lahko uspešno zmehčate otiščance, obenem pa preprečite bakterijske okužbe. Vse, kar potrebujete, sta čebula in alkoholni kis!

Čebula in kis

- Oglas -

Kako pripraviti in uporabiti pripravek za otiščanec iz kisa in čebule?

Kombinacija kisa in čebule za odpravo otiščancev se zdi na prvi pogled sicer res nekoliko nenavadna, vendar pa je zelo učinkovita. Naravni sokovi iz čebule bodo zmehčali kožo, hkrati pa bo čebula uničila bakterije, ki povzročajo okužbe. Dodatek kisa pa bo poskrbel za še večjo učinkovitost. S tem pripravkom si lahko sicer med drugim pomagate tudi pri odpravi glivic na stopalih. Čeprav vonj morda ne bo najbolj prijeten, je vredno malce potrpeti.

Najprej olupite in nasekljajte srednje veliko čebulo, ki jo nate prelijte s približno 150 mililitri alkoholnega kisa. Počakajte 8 ur, nato pa v mešanico pomočite košček bombažne vate, s katerim premažite otiščance. Vato nato učvrstite s plastično folijo. Na koncu si obujte še nogavice in počakajte do jutra. Zjutraj si umijte stopala in po trdi koži oziroma otiščancih nežno podrgnite s kamnom za stopala. Vaša stopala bodo na koncu izjemno mehka. Po potrebi lahko sicer postopek še nekajkrat ponovite.

.

NAJNOVEJŠE