Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaŽivila, ki jih verjetno ne shranjujete v hladilniku – pa bi jih...

Živila, ki jih verjetno ne shranjujete v hladilniku – pa bi jih morali!

MORDA VAS ZANIMA

Obstajajo živila, ki jih mnogi shranjujejo v hladilniku, čeprav bi jih bilo bolje postaviti v kuhinjske omarice ali na pult. Po drugi strani pa je tudi kar precej takšnih živil, ob katerih večina ne pomisli, da bi jih shranila v hladilnik. Vendar lahko prav v hladilniku ohranijo svežino precej dlje kot sicer …

- Oglas -

Živila v hladilniku

Suho sadje

Čeprav se suho sadje seveda ne pokvari tako hitro kot sveže, pa je kljub temu pametno, da ga shranjujete v hladilniku. Zakaj? Tako ne bo postalo pretirano izsušeno, ampak bo ohranilo rahlo mehko teksturo – in to tudi do pol leta!

Jabolka

Skleda za sadje, polna jabolk, je sicer res vabljiva in obenem preprosta dekoracija za vašo mizo ali kuhinjski pult. Vendar pa ni najbolje, da jabolka shranjujete pri sobni temperaturi. Če jih boste postavili v hladilnik, se bo namreč »rok uporabe« kar precej podaljšal.

Sveži ingver

Tudi pri svežem ingverju marsikdo ne vidi prave potrebe, da bi ga postavljal v hladilnik. Vendar je tudi to dobra ideja. Predlagamo zelo preprost trik. Ingverjevo korenino najprej ovijte v kos papirnate brisače, nato pa jo zaprite v plastično vrečko. Shranjujte jo v spodnjem predalu hladilnika, namenjenem sadju in zelenjavi. Tako lahko počaka vsaj tri tedne.

Tortilje

- Oglas -

Pakiranih tortilj načeloma ni treba shranjevati v hladilniku. Ampak ko ste jih enkrat odprli, vendar niste porabili vseh, je hladilnik zagotovo najboljše mesto za shranjevanje preostanka. Tudi v tem primeru bo posledično njihov rok uporabnosti precej daljši.

Oreščki

Shranjevanje oreščkov pri sobni temperaturi povečuje tveganje, da postanejo že zelo hitro žarki. Poleg tega pa obstaja pri tem tudi nevarnost za razvoj mikroorganizmov. Priporočamo torej, da tudi oreščke shranjujete v hladilniku ali pa jih celo zamrznete. Zamrznjeni oreščki so običajno povsem uporabni še najmanj dve leti.

Olivno olje

Olje zagotovo ni živilo, ki bi ga zelo pogosto zagledali, če bi odprli naključni hladilnik v enem izmed domov. A če upoštevamo, da svetloba in toplota skrajšujete rok trajanja olivnega, pa tudi drugih olj, jih je vsekakor najpametneje shranjevati prav v hladilniku.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×