0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPrava obutev za zdrava stopala

Prava obutev za zdrava stopala

MORDA VAS ZANIMA

Pogosto štejemo korake, pozabljamo pa, da so prav naše noge tisti temelj, ki nas nosi čisto povsod. Obstajajo namreč podatki, da povprečna oseba v svojem življenju prehodi razdaljo, ki ustreza štirikratnemu obsegu Zemlje, zato je še kako pomembno, da nogo za take podvige tudi ustrezno opremimo.

- Oglas -

Izbira pravih čevljev tako ne postaja zgolj modna odločitev, ampak tudi odločitev za naše zdravje. Pogosto se vprašamo, ali so dragi čevlji nuja ali nepotreben strošek. Včasih se zgodi, da za isto vsoto denarja raje kupimo dva para čevljev, čeprav bi bilo pametneje kupiti kakovostnejše obuvalo in svojim nogam privoščiti najboljše ter tako raje investirati v udobje svojih nog.

Kako izbrati pravi čevelj?

Nakup obutve mora biti tako izredno premišljen, saj se mora čevelj prilagajati naši nogi in ne noga čevlju. Čevlji morajo biti udobni, nosljivi in predvsem varni za hojo. Spredaj mora biti tako dovolj prostora za prste, ki pa v pravilni obutvi niso stisnjeni. Pomembno je tudi, da podplat ni dvignjen in je prožen, saj le tako lahko naše stopalo uporablja mišice, pri čemer ohranja moč in vitalnost.

Pomemben je tudi stopalni lok

Obutev med drugim izbiramo tudi na podlagi oblike svojega stopalnega loka, ki ima pomembno vlogo pri tem, kako naše stopalo pritiska na podlago. Med hojo nam namreč mišice, kosti in kite, ki so sestavni del stopalnega loka, dajejo oporo in enakomerno porazdeljujejo našo težo prek celotnega stopala. Po obliki ločimo nizek, srednji in visok stopalni lok.

.

NAJNOVEJŠE