Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaPomagajte si pri potovalni slabosti

Pomagajte si pri potovalni slabosti

MORDA VAS ZANIMA

Potovalna bolezen izvira iz neskladja čutilnih informacij, ki izvirajo v očeh in v ušesih ter v drugih čutilih za ravnotežje. To neskladje vodi v slabost in bruhanje, včasih se pojavita tudi glavobol in prekomerno znojenje. Potovalna bolezen je pogostejša pri otrocih, saj so njihova čutila, odgovorna za ravnotežje, občutljivejša kot pri odraslih. V večini primerov pomaga osredotočanje na oddaljene predmete, saj takrat oči in ušesa sprejemajo podobne informacije. Potovalno bolezen zaskrbljenost še poslabša, sicer pa velja, da jo je precej lažje preprečevati kot zdraviti. Preverite, kako si lahko pomagate sami.

- Oglas -

potovalna slabost

Pomembno je, kje sedite

Če se vozite z ladjo, morate vedeti, da je v srednjem delu še najmanj tresljajev. Na letalu je priporočljivo sedeti poleg krila in ob oknu, saj so tam tresljaji najmanjši. Če se vozite z avtom, bodite v primeru, da imate vozniški izpit, voznik kar vi. Potovalna bolezen namreč nikoli ne prizadene tistega, ki vozi, vzrok je v usmerjenosti čutil in osredotočenosti.

Hladen zrak

Če med vožnjo odprete okno, vas bo nenadoma preplavil občutek olajšanja. Ko se boste nadihali svežega zraka, bo slabost kar naenkrat izginila. Če se vozite z ladjo, pojdite na palubo, v zatohli notranjosti pa se nikar ne zadržujte.

Uživajte ingver

Ingver dokazano preprečuje in odpravlja slabost, zato ga uživajte dve uri pred potovanjem, nato pa tudi vsake toliko časa med samim potovanjem. Ingver si lahko naribate v steklenico tople vode, dodate sok ene limone in vse skupaj sladkate z medom. Ta okusna pijača vam bo pomagala in potovali boste lahko brez skrbi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×