0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPomagajte si pri potovalni slabosti

Pomagajte si pri potovalni slabosti

MORDA VAS ZANIMA

Potovalna bolezen izvira iz neskladja čutilnih informacij, ki izvirajo v očeh in v ušesih ter v drugih čutilih za ravnotežje. To neskladje vodi v slabost in bruhanje, včasih se pojavita tudi glavobol in prekomerno znojenje. Potovalna bolezen je pogostejša pri otrocih, saj so njihova čutila, odgovorna za ravnotežje, občutljivejša kot pri odraslih. V večini primerov pomaga osredotočanje na oddaljene predmete, saj takrat oči in ušesa sprejemajo podobne informacije. Potovalno bolezen zaskrbljenost še poslabša, sicer pa velja, da jo je precej lažje preprečevati kot zdraviti. Preverite, kako si lahko pomagate sami.

- Oglas -

potovalna slabost

Pomembno je, kje sedite

Če se vozite z ladjo, morate vedeti, da je v srednjem delu še najmanj tresljajev. Na letalu je priporočljivo sedeti poleg krila in ob oknu, saj so tam tresljaji najmanjši. Če se vozite z avtom, bodite v primeru, da imate vozniški izpit, voznik kar vi. Potovalna bolezen namreč nikoli ne prizadene tistega, ki vozi, vzrok je v usmerjenosti čutil in osredotočenosti.

Hladen zrak

Če med vožnjo odprete okno, vas bo nenadoma preplavil občutek olajšanja. Ko se boste nadihali svežega zraka, bo slabost kar naenkrat izginila. Če se vozite z ladjo, pojdite na palubo, v zatohli notranjosti pa se nikar ne zadržujte.

- Oglas -

Uživajte ingver

Ingver dokazano preprečuje in odpravlja slabost, zato ga uživajte dve uri pred potovanjem, nato pa tudi vsake toliko časa med samim potovanjem. Ingver si lahko naribate v steklenico tople vode, dodate sok ene limone in vse skupaj sladkate z medom. Ta okusna pijača vam bo pomagala in potovali boste lahko brez skrbi.

.

NAJNOVEJŠE