Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaPomagajte si pri potovalni slabosti

Pomagajte si pri potovalni slabosti

MORDA VAS ZANIMA

Potovalna bolezen izvira iz neskladja čutilnih informacij, ki izvirajo v očeh in v ušesih ter v drugih čutilih za ravnotežje. To neskladje vodi v slabost in bruhanje, včasih se pojavita tudi glavobol in prekomerno znojenje. Potovalna bolezen je pogostejša pri otrocih, saj so njihova čutila, odgovorna za ravnotežje, občutljivejša kot pri odraslih. V večini primerov pomaga osredotočanje na oddaljene predmete, saj takrat oči in ušesa sprejemajo podobne informacije. Potovalno bolezen zaskrbljenost še poslabša, sicer pa velja, da jo je precej lažje preprečevati kot zdraviti. Preverite, kako si lahko pomagate sami.

- Oglas -

potovalna slabost

Pomembno je, kje sedite

Če se vozite z ladjo, morate vedeti, da je v srednjem delu še najmanj tresljajev. Na letalu je priporočljivo sedeti poleg krila in ob oknu, saj so tam tresljaji najmanjši. Če se vozite z avtom, bodite v primeru, da imate vozniški izpit, voznik kar vi. Potovalna bolezen namreč nikoli ne prizadene tistega, ki vozi, vzrok je v usmerjenosti čutil in osredotočenosti.

Hladen zrak

Če med vožnjo odprete okno, vas bo nenadoma preplavil občutek olajšanja. Ko se boste nadihali svežega zraka, bo slabost kar naenkrat izginila. Če se vozite z ladjo, pojdite na palubo, v zatohli notranjosti pa se nikar ne zadržujte.

Uživajte ingver

Ingver dokazano preprečuje in odpravlja slabost, zato ga uživajte dve uri pred potovanjem, nato pa tudi vsake toliko časa med samim potovanjem. Ingver si lahko naribate v steklenico tople vode, dodate sok ene limone in vse skupaj sladkate z medom. Ta okusna pijača vam bo pomagala in potovali boste lahko brez skrbi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×