Zdravje & prehranaIzognite se jutranji slabosti po neprespani noči

Izognite se jutranji slabosti po neprespani noči

MORDA VAS ZANIMA

Pretiravanje z alkoholom seveda ni zdravo, vendar pa si večina ljudi od časa do časa privošči kapljico rujnega. Skoraj vsem se nam je že zgodilo, da smo kakšen večer pretiravali, naslednji dan pa smo se zbudili z zverinskim glavobolom, ki ga je spremljala slabost, nakar smo še več dni vsem po vrsti zatrjevali, da je bilo tokrat pa res zadnjič! Alkohol v telesu nas dobesedno oropa mineralov in tekočine in če se tega zavedamo, se lahko tako imenovanemu mačku naslednji dan izognemo.

- Oglas -

slabost zaradi alkohola

Preventiva je boljša kot kurativa

Že preden se odpravimo spat, je priporočljivo v telo vnesti nekaj soli in vode. Ko pijemo, se namreč poruši ravnovesje elektrolitov v telesu, zato jih je dobro vsaj v neki meri nadomestiti, še preden se odpravimo spat. Privoščimo si lahko slan prigrizek, vendar ne pretiravajmo, vsebino moramo namreč zadržati v želodcu. Čez spijemo pol litra sveže vode in zjutraj se bomo zbudili precej bolj čili, kot bi se v primeru, če tega ne bi storili. Možna rešitev je tudi, da spijemo samo velik kozarec vode, v katerega smo dodali ščepec soli.

Ko se zbudimo

Ko se zjutraj zbudimo, takoj spijmo dva velika kozarca vode. Privoščimo si lahko tudi kozarec pomarančnega ali grenivkinega soka oziroma svežega soka po naši želji. Sadni sok vsebuje fruktozo, ta pa pospešuje presnovo alkohola. Tudi skodelica kave lahko na nas deluje blagodejno, saj krči nabrekle krvne žile v glavi. Vendar moramo vedeti, da je tudi kava diuretik, zato zraven obvezno spijmo še velik kozarec vode.

Juha je najboljše zdravilo

Če vam je po neprespani noči popivanja slabo, si pripravite krepčilno juho, četudi nimate pravega apetita. Dobro vam bo dela. Bistra juha z drobno narezano zelenjavo, ki ji lahko dodate malo piščančjega mesa, vam bo pomagala nadomestiti sol in kalij, ki ga je telo prejšnji večer izgubilo. Tudi smoothie je dobra izbira, saj boste z njim v telo vnesli veliko mineralov in vitaminov in tako telesu pomagali, da se regenerira. Vsekakor se je alkoholu splošno gledano bolje izogibati, vendar pa nas vse kdaj zanese. Pomembno je, da premoremo dovolj samonadzora in ko začutimo, da smo spili dovolj, s popivanjem prenehamo. Zadnja pijača, ki jo boste na neki zabavi naročili, naj bo tako kozarec vode. Naslednji dan si boste hvaležni!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×