0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaResnica o celulitu

Resnica o celulitu

MORDA VAS ZANIMA

Celulit je torej presnovna motnja, ki je po ajur vedi posledica neravnotežja ognjenega (presnova) in zemeljskega načela (zastajanje). Globoko uskladiščeni strupi iz telesa se nalagajo v jetra, ledvice in maščobno tkivo. Le-ti so zelo trdovratni in jih je zelo težko dstraniti. Odpadne snovi se nabirajo tudi v žepkih tik pod kožo.

- Oglas -

CelulitDo tega pride, če je ravnovesje porušeno in je odpadnih snovi več, kot jih je vaše telo zmožno izločiti. Zastala limfna tekočina zapolni prostor med maščobnimi celicami in kapilarami in tam nastanejo trdi in na dotik boleči vozli. Celulit niso običajne mehke maščobne celice energijskih zalog, ki jih telo lahko hitro pokuri s povečanim telesnim gibanjem.

Limfni obtok nima svojega pogona, zato ga moramo pospešiti s tekom, poskakovanjem s kolebnico ali trampolinom, … Včasih so se otroci veliko igrali s skakanjem ćez elastiko, s kolebnico, z igrami s kredo narisanih likov na tla, po katerih so potem skakali …, danes pa sedijo pred računalnikom. Zato imajo že rosno mlade deklice opazen celulit. Kolesarjenje, za odpravljanje celulita ni ugoden šport, ker s sedenjem na zadnjici in pritiskanjem na pedala zapiramo limfo v dimljah.

Izogibati se moramo tudi hrani, ki vsebuje estrogen – to so na primer meso, mleko in jajca. Za odvajanje strupov iz telesa uživajmo grozdje, beluše, ingverjeve prevretke, peteršilj, regrat, maline, jagode, ter drugo sadje in zelenjavo in naravne sokove. Ker pa sadje in zelenjava telo ohlaja, je dobro, da si privoščimo tudi obilo toplih zeliščnih čajnih napitkov iz kamilic, zelenega čaja, itd. Po ajur vedi pa je najboljše čistilno sredstvo čista, topla voda, ki jo skozi ves dan uživamo po požirkih.

- Oglas -

Občudovanje lepot narave uravnoteža ognjeno načelo po ajur vedi in uravnava tako celično kot tudi mentalno presnovo: duh se sprosti in umiri, celice pospešeno izločajo škodljive snovi in koža postaja vse bolj čista in sijoča.

.

NAJNOVEJŠE