Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaResnica o celulitu

Resnica o celulitu

MORDA VAS ZANIMA

Celulit je torej presnovna motnja, ki je po ajur vedi posledica neravnotežja ognjenega (presnova) in zemeljskega načela (zastajanje). Globoko uskladiščeni strupi iz telesa se nalagajo v jetra, ledvice in maščobno tkivo. Le-ti so zelo trdovratni in jih je zelo težko dstraniti. Odpadne snovi se nabirajo tudi v žepkih tik pod kožo.

- Oglas -

CelulitDo tega pride, če je ravnovesje porušeno in je odpadnih snovi več, kot jih je vaše telo zmožno izločiti. Zastala limfna tekočina zapolni prostor med maščobnimi celicami in kapilarami in tam nastanejo trdi in na dotik boleči vozli. Celulit niso običajne mehke maščobne celice energijskih zalog, ki jih telo lahko hitro pokuri s povečanim telesnim gibanjem.

Limfni obtok nima svojega pogona, zato ga moramo pospešiti s tekom, poskakovanjem s kolebnico ali trampolinom, … Včasih so se otroci veliko igrali s skakanjem ćez elastiko, s kolebnico, z igrami s kredo narisanih likov na tla, po katerih so potem skakali …, danes pa sedijo pred računalnikom. Zato imajo že rosno mlade deklice opazen celulit. Kolesarjenje, za odpravljanje celulita ni ugoden šport, ker s sedenjem na zadnjici in pritiskanjem na pedala zapiramo limfo v dimljah.

Izogibati se moramo tudi hrani, ki vsebuje estrogen – to so na primer meso, mleko in jajca. Za odvajanje strupov iz telesa uživajmo grozdje, beluše, ingverjeve prevretke, peteršilj, regrat, maline, jagode, ter drugo sadje in zelenjavo in naravne sokove. Ker pa sadje in zelenjava telo ohlaja, je dobro, da si privoščimo tudi obilo toplih zeliščnih čajnih napitkov iz kamilic, zelenega čaja, itd. Po ajur vedi pa je najboljše čistilno sredstvo čista, topla voda, ki jo skozi ves dan uživamo po požirkih.

Občudovanje lepot narave uravnoteža ognjeno načelo po ajur vedi in uravnava tako celično kot tudi mentalno presnovo: duh se sprosti in umiri, celice pospešeno izločajo škodljive snovi in koža postaja vse bolj čista in sijoča.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×