Premagajte celulit z domačimi pripravki

  Imate celulit? Ste vedeli, da se tudi v vaši kuhinji skrivajo sredstva, ki so vam lahko v pomoč pri boju proti celulitu?

  Celulit je vsekakor težava, ki pesti veliko število žensk. Za odpravo celulita so seveda zelo pomembne tudi vaše prehranjevalne navade in koliko časa na dan namenite telovadbi. Ob skrbnem upoštevanju načel zdravega prehranjevanja in več rekreacije, se lahko pomarančne kože znebite tudi v nekaj tednih. Tudi masaža ‘obloženih’ mest ne bo odveč.

  Celulit

  Nekaj nasvetov o prehrani:

  • zmanjšajte vnos nenasičenih maščob
  • Vsaj za nekaj tednov se odpovejte sladkorju in ogljikovim hidratom
  • pijte veliko vode, zjutraj pa ji dodajte še nekaj jabolčnega kisa.

  Masaža in celulit

  Masaža lahko odpravi celulit, saj pospeši izločanje lipidov iz telesa, saj vpliva na celice, ki shranjujejo maščobo in s tem pomaga pa tudi pri preoblikovanju telesa. Začnite s krožnimi gibi od kolena navzgor. Izvajajte nekoliko večje krožne gibe, še boljši učinek pa boste dosegle z nežnim ščipanjem kože.

  Naravni preparati

  Z izdelki iz domače kuhinje si lahko ustvarite anticelulitno zmes in jo s pomočjo masaže, opisane zgoraj, nanesete na kožo. Seveda morate upoštevati, da domači pripravki delujejo nekoliko počasneje kot komercialne kreme, je pa končni učinek enako zadovoljiv za celulit.

  Uporabite izdelke in živila iz domače kuhinje:

  • z zmesjo olivnega olja in morske soli si zmasirajte kožo
  • obloge iz alg ali blata veljajo za učinkovito sredstvo tudi v kozmetičnih salonih, kjer odpravljajo celulit, vendar vas bo stalo veliko manj, če si jih boste pripravili sami
  • privoščite si kopel s pravo morsko soljo, kateri lahko dodate eterična olja za kopel ali masažo
  • naredite si obkladke in zelišč
  • za celulit pomaga tudi mešanica kavne usedline in olivnega olja, ki mu dodate še malce soli. Odlična je tudi za piling telesa.
  PREBERITE TUDI:  VIDEO: Naravni balzam za lase in nega lasnih konic

  Glinena obloga za celulit

  Kako pripravimo solno kopel?

  Medtem ko v kad točite toplo vodo, vsujte 450 g soli epsom pod pipo, da se lepo raztopi. Udobno se namestite v kad in ležite v njej 20 minut. Če postane voda vmes premrzla, dodajte še malo vroče. Pozneje se rahlo obrišite do suhega, zavijte se v toplo brisačo in počivajte kakšno uro ali pa pojdite spat. Zelo verjetno je, da se boste čez noč potili, zato zvečer in zjutraj pijte veliko vode. Sol epsom vsebuje veliko magnezija, kar je pravi balzam za utrujene in boleče mišice in seveda odpravlj celulit.

  Obloga z glino

  Glini dodajte toliko vode, da dobite gosto zmes. Vode in gline ne mešajte, ampak pustite, da jo glina vpije sama. Nato zmes nanesite na predele s celulitom. Ovijte s plastično folijo. Pustite delovati petnajst minut, nato glino s toplo vodo dobro sperite s telesa. Po oblogi kožo dobro zmasirajte z roko ali masažno rokavico.

  Cimetova obloga proti celulitu

  V skodelico damo dve jedilni žlici cimeta v prahu, mu postopoma vmešamo vodo in mešamo, dokler ne razbijemo vseh grudic. Dolijemo toliko vode, da dobimo želatinasto zmes. Ves čas mešamo, in ko je zmes ravno pravšnja za nanos, jo enakomerno namažemo na problematičen del telesa, kjer imamo celulit. Cimetova obloga mora biti debela nekaj milimetrov. Ovijemo s plastično folijo in pustimo delovati približno dvajset minut.

  Knajpanje

  Knajpanje je terapija z vodo, v primeru celulita masaža z vodnim curkom, pri kateri izmenjavamo vročo in mrzlo vodo, končamo pa vedno z mrzlo. Takšno prhanje izboljša prekrvitev telesa in spodbudi delovanje limfnih žlez. Med prhanjem z mrzlo vodo (ki naj ima 12 do 15 stopinj Celzija) se žile in žleze skrčijo, v stiku z vročo vodo (33 do 37 stopinj) pa razširijo. To spodbudi pretok krvi v smeri proti srcu ter zmanjša zastajanje tekočin in strupov v tkivih. S knajpanjem pripomoremo tudi k izboljšanemu metabolizmu prizadetega tkiva.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte