Recepti za malo drugačno ozimnico

Sodobne gospodinje nimamo prav veliko časa za pripravo hrane, zato ponujam nekaj namigov, kako si lahko pomagamo. Ko je na vrtu (ali na bližnji tržnici) obilo različne zelenjave, si pripravimo gotove jedi. Vložimo jih v kozarce in shranimo v temni in hladni shrambi. Tako prihranimo veliko dragocenega časa, vseeno pa lahko družini ali prijateljem postrežemo z zdravim, okusnim obrokom.

ozimnica

Doma pripravljena ozimnica iz kakovostnih sestavin

Konec poletja nas bogato obdari s sadovi z vrtov in sadovnjakov. Vsa skrb in pozornost se bogato obrestujeta z dišečimi pridelki. Narava, s katero sobivamo že toliko tisočletij, točno ve, kaj potrebujemo, in nam tega da v izobilju. Rastline, vzgojene v rastlinjakih, brez sončne svetlobe tega ne zmorejo. S svojim vrtom sobivamo, njegov vonj nas prežema od zgodnje pomladi, vse dokler sneg ponovno ne prekrije zemlje. Rastline, ki smo jih pridelali, so še pozimi z nami posušene, v obliki čajev in začimb. Njihov vonj nam daje občutek varnosti in domačnosti. Zelenjava pa skrbi za naše zdravje, tako da nam z obilico mineralov krepi imunski sistem, omogoča, da lažje prebrodimo telesne in duševne težave. Zavedati pa se moramo, da imajo to sposobnost le naravne, ekološko gojene rastline. V sebi hranijo spomin, kako premagati škodljivce, kako zaceliti poškodbe in se zavarovati pred mrazom. Njihova semena pa krepijo spomin in zbranost …

Recepte in navodila za malo drugačne ozimnice
boste našli v septembrski reviji Bodi eko >>

 

 

DELI
Marija Kočevar
Vse, kar vnašamo v svoje telo (in nanj) je pomembno in Marija se tega zaveda. Zato je pred dolgimi leti odprla svojo trgovino Jablana, v kateri prodaja tako zdravo hrano in biološko pridelane začimbe kot naravno kozmetiko. Prav zato je njen spekter znanja izredno širok, svoj vodnjak modrosti pa zdaj deli tudi z našimi bralci.