Hitra paradižnikova omaka

    Brez domače paradižnikove omake si pri nas ne moremo zamisliti zime. In ena mojih najhujših poletnih mor je dolga leta bila prav priprava te nepogrešljive, slastne rdeče omake. Si lahko zamislite lupljenje 30 kg paradižnika? (ja, toliko ga predelam vsako leto) Prosim, nikar ne preizkušajte svojega potrpljenja. Verjemite mi na besedo. Olupiti 30 kg paradižnika je najbolj duhamorno opravilo, ki si ga lahko zamislite. Od kar imam res močan kuhinjski mešalnik, je to opravilo postalo veliko bolj enostavno. Paradižnik z lupino in peškami stresem v posodo mešalnika, zmeljem v očarljivo rožnat paradižnikov smuti in voila.

    Paradižnikova mezga

    Sestavine:

    • Ogromno zelo zrelega, mesnatega paradižnika
    • Grobo mleta morska sol
    • Šop sveže bazilike

    Pripomočki:

    • močan stoječi kuhinjski mešalnik
    • velika in široka litoželezna ali druga posoda z debelim dnom
    • čisti stekleni kozarčki s pokrovi
    1. Pečico segrejemo na 90 stopinj, vanjo zložimo oprane kozarčke brez pokrovov.
    2. Paradižnike operemo, odstranimo nezrele ali poškodovane dele in jih razrežemo na kose. V močnem mešalniku jih gladko in penasto zmeljemo.
    3. Svežo paradižnikovo omako zlijemo v posodo in postavimo na štedilnik. Kuhamo približno eno uro, da se omaka zgosti in postane živo in intenzivno rdeča.
    4. Na koncu jo posolimo in ji dodamo bazilikine lističe po okusu.
    5. Še vročo omako nalijemo v ogrete kozarce in zapremo s pokrovčki, ki jih steriliziramo z lekarniškim alkoholom.
    6. Paradižnikove omake ne steriliziram v vreli vodi in pri nas se še nikoli ni uspela pokvariti.
    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Hitra paradižnikova omaka
    Objavljeno
    Ocena
    31star1star1stargraygray Based on 22 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    4 KOMENTARJI

    1. Jest to delam mal drgač. Mislm, da bo ura kuhanja za 30kg paradajza ornk premal. Zakaj bi z alkoholom mazal pokrovčke, če pa grejo lahk tut v pečico.

    Comments are closed.