DomovZdravje & prehranaHitra paradižnikova omaka

Hitra paradižnikova omaka

Brez domače paradižnikove omake si pri nas ne moremo zamisliti zime. In ena mojih najhujših poletnih mor je dolga leta bila prav priprava te nepogrešljive, slastne rdeče omake. Si lahko zamislite lupljenje 30 kg paradižnika? (ja, toliko ga predelam vsako leto) Prosim, nikar ne preizkušajte svojega potrpljenja. Verjemite mi na besedo. Olupiti 30 kg paradižnika je najbolj duhamorno opravilo, ki si ga lahko zamislite. Od kar imam res močan kuhinjski mešalnik, je to opravilo postalo veliko bolj enostavno. Paradižnik z lupino in peškami stresem v posodo mešalnika, zmeljem v očarljivo rožnat paradižnikov smuti in voila.

- Oglas -

Sestavine:

  • Ogromno zelo zrelega, mesnatega paradižnika
  • Grobo mleta morska sol
  • Šop sveže bazilike

Pripomočki:

  • močan stoječi kuhinjski mešalnik
  • velika in široka litoželezna ali druga posoda z debelim dnom
  • čisti stekleni kozarčki s pokrovi
  1. Pečico segrejemo na 90 stopinj, vanjo zložimo oprane kozarčke brez pokrovov.
  2. Paradižnike operemo, odstranimo nezrele ali poškodovane dele in jih razrežemo na kose. V močnem mešalniku jih gladko in penasto zmeljemo.
  3. Svežo paradižnikovo omako zlijemo v posodo in postavimo na štedilnik. Kuhamo približno eno uro, da se omaka zgosti in postane živo in intenzivno rdeča.
  4. Na koncu jo posolimo in ji dodamo bazilikine lističe po okusu.
  5. Še vročo omako nalijemo v ogrete kozarce in zapremo s pokrovčki, ki jih steriliziramo z lekarniškim alkoholom.
  6. Paradižnikove omake ne steriliziram v vreli vodi in pri nas se še nikoli ni uspela pokvariti.
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×