Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaHitra paradižnikova omaka

Hitra paradižnikova omaka

MORDA VAS ZANIMA

Brez domače paradižnikove omake si pri nas ne moremo zamisliti zime. In ena mojih najhujših poletnih mor je dolga leta bila prav priprava te nepogrešljive, slastne rdeče omake. Si lahko zamislite lupljenje 30 kg paradižnika? (ja, toliko ga predelam vsako leto) Prosim, nikar ne preizkušajte svojega potrpljenja. Verjemite mi na besedo. Olupiti 30 kg paradižnika je najbolj duhamorno opravilo, ki si ga lahko zamislite. Od kar imam res močan kuhinjski mešalnik, je to opravilo postalo veliko bolj enostavno. Paradižnik z lupino in peškami stresem v posodo mešalnika, zmeljem v očarljivo rožnat paradižnikov smuti in voila.

- Oglas -

Sestavine:

  • Ogromno zelo zrelega, mesnatega paradižnika
  • Grobo mleta morska sol
  • Šop sveže bazilike

Pripomočki:

  • močan stoječi kuhinjski mešalnik
  • velika in široka litoželezna ali druga posoda z debelim dnom
  • čisti stekleni kozarčki s pokrovi
  1. Pečico segrejemo na 90 stopinj, vanjo zložimo oprane kozarčke brez pokrovov.
  2. Paradižnike operemo, odstranimo nezrele ali poškodovane dele in jih razrežemo na kose. V močnem mešalniku jih gladko in penasto zmeljemo.
  3. Svežo paradižnikovo omako zlijemo v posodo in postavimo na štedilnik. Kuhamo približno eno uro, da se omaka zgosti in postane živo in intenzivno rdeča.
  4. Na koncu jo posolimo in ji dodamo bazilikine lističe po okusu.
  5. Še vročo omako nalijemo v ogrete kozarce in zapremo s pokrovčki, ki jih steriliziramo z lekarniškim alkoholom.
  6. Paradižnikove omake ne steriliziram v vreli vodi in pri nas se še nikoli ni uspela pokvariti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×