Razstrupljevalni učinki sadja in zelenjave

  Če, da bi radi očistili vaše telo od strupov, ki so se v njem sčasoma nabrali, potem morate za začetek malo spremeniti izbor hrane. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, da je lahko tudi vaša vsakodnevna prehrana dobro zdravilo.

  Jabolka vsebujejo veliko pektina – tj. vrsta vlaken, ki se dobro vežejo s holesterolom in težkimi kovinami. Na ta način telo lažje odvede strupe in očisti črevesje.

  Avokado po navadi ni ravno na našem vsakdanjiku, vendar pa je odličen pri zniževanju stopnje holesterola, prav tako pa širi stene žil. Avokado vsebuje hranilo imenovano glutation, ki blokira vsaj 30 različnih rakotvornih snovi, pomaga pa tudi pri razstrupljevanju jeter.
  Pesa: Vsebuje mešanico naravnih rastlinskih sestavin, ki so odlične za kri, čistijo pa tudi jetra.

  Borovnice so ene izmed najmočnejših živil, ki pomagajo pri zdravljenju, saj vsebujejo naraven aspirin. Prav tako pa so dober antibiotik in preprečujejo, da bi bakterije prišle v urinarni trakt in povzročile vnetja.

  Zelje vsebuje veliko anti-rakotvornih sestavin, kot tudi antioksidantov, ki pomagajo jetrom pri razkrajanju odvečnih hormonov. Poleg tega pa zelje pomaga telesu nevtralizirati dim pasivnega kajenja.

  Zelena očiščuje kri in vsebuje veliko sestavin, ki preprečujejo rakavost.

  Brusnice čistijo telo in preprečujejo nastajanje škodljivih bakterij ter virusov, ki se morda zadržujejo v vašem urinskem traktu.

  Lanena semena vsebujejo maščobne kisline, predvsem Omega-3.

  Česen Deluje kot antibiotik, prav tako pa pomaga česen čistiti arterije in pomaga preprečevati rakava obolenja.

  Grenivka Tako kot jabolka tudi grenivka vsebuje pektin, poleg tega pa pomaga čistiti jetra.

  Kale (vrsta zelja) preprečuje raka obolenja in čisti telo. Prav tako pa vsebuje veliko vlaken, ki pomagajo čistiti prebavni trakt.

  PREBERITE TUDI:  Pest orehov na dan vas zaščiti pred številnimi zdravstvenimi težavami

  Metuljnice pomagajo zniževati stopnjo holesterola, čistijo prebavni trakt in ragulirajo stopnjo sladkorja v krvi.

  Limona je odličen očiščevalec jeter, vsebujejo veliko vitamina C, ki ga potrebuje telo, da proizvede glutation, ki pomaga jetrom, da se očistijo nevarnih strupov.

  Morska trava je verjetno ena izmed najbolj podcenjenih vrst zelenjave. Morska trava bi naj vezala nase radioaktivne snovi v telesu in jih nato izločila. Poleg tega pa veže nase tudi težke kovine, prav tako pa vsebuje veliko mineralov.

  Vodna kreša povečuje detoksifikacijo encimov in uničuje rakave celice v telesu.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte