0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRazstrupljevalni učinki sadja in zelenjave

Razstrupljevalni učinki sadja in zelenjave

MORDA VAS ZANIMA

Če, da bi radi očistili vaše telo od strupov, ki so se v njem sčasoma nabrali, potem morate za začetek malo spremeniti izbor hrane. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, da je lahko tudi vaša vsakodnevna prehrana dobro zdravilo.

- Oglas -

Sadje za zdravje in čiščenje telesa

Pripravili smo nekaj predstavnikov sadja in zelenjave, za katere velja, da nam lahko pomagajo pri določenih težavah, da pa so dobri za zdravje, pa nam verjetno ni potrebno preveč poudarjati kajne?

Privoščite si jabolko

Jabolka vsebujejo veliko pektina – tj. vrsta vlaken, ki se dobro vežejo s holesterolom in težkimi kovinami. Na ta način telo lažje odvede strupe in očisti črevesje.

Vsestranski avokado

Avokado po navadi ni ravno na našem vsakdanjiku, vendar pa je odličen pri zniževanju stopnje holesterola, prav tako pa širi stene žil. Avokado vsebuje hranilo imenovano glutation, ki blokira vsaj 30 različnih rakotvornih snovi, pomaga pa tudi pri razstrupljevanju jeter.

- Oglas -

Rdeča pesa za dobro kri

Pesa: Vsebuje mešanico naravnih rastlinskih sestavin, ki so odlične za kri, čistijo pa tudi jetra.

Poleti ne pozabite na borovnice

Borovnice so ene izmed najmočnejših živil, ki pomagajo pri zdravljenju, saj vsebujejo naraven aspirin. Prav tako pa so dober antibiotik in preprečujejo, da bi bakterije prišle v urinarni trakt in povzročile vnetja.

Preizkusite moč zelja

Zelje vsebuje veliko anti-rakotvornih sestavin, kot tudi antioksidantov, ki pomagajo jetrom pri razkrajanju odvečnih hormonov. Poleg tega pa zelje pomaga telesu nevtralizirati dim pasivnega kajenja.

Zelena

Zelena čisti kri in vsebuje veliko sestavin, ki delujejo preventivno proti različnim oblikam raka.

- Oglas -

Brusnice – številka 1 za sečila

Brusnice čistijo telo in preprečujejo nastajanje škodljivih bakterij ter virusov, ki se morda zadržujejo v vašem urinskem traktu.

Lanena semena

Lanena semena vsebujejo maščobne kisline, predvsem Omega-3.

Naravni antibiotik česen

Česen Deluje kot antibiotik, prav tako pa pomaga česen čistiti arterije in pomaga preprečevati rakava obolenja.

Zdrava grenivka

Grenivka Tako kot jabolka tudi grenivka vsebuje pektin, poleg tega pa pomaga čistiti jetra.

Kale vas očisti

Kale (vrsta zelja) preprečuje raka obolenja in čisti telo. Prav tako pa vsebuje veliko vlaken, ki pomagajo čistiti prebavni trakt.

Z metuljnicami nad holesterol

Metuljnice pomagajo zniževati stopnjo holesterola, čistijo prebavni trakt in ragulirajo stopnjo sladkorja v krvi.

Vsestranska limona

Limona je odličen očiščevalec jeter, vsebujejo veliko vitamina C, ki ga potrebuje telo, da proizvede glutation, ki pomaga jetrom, da se očistijo nevarnih strupov.

Tudi morska trava je zelenjava

Morska trava je verjetno ena izmed najbolj podcenjenih vrst zelenjave. Morska trava bi naj vezala nase radioaktivne snovi v telesu in jih nato izločila. Poleg tega pa veže nase tudi težke kovine, prav tako pa vsebuje veliko mineralov.

Preizkusite vodno krešo

Vodna kreša povečuje detoksifikacijo encimov in uničuje rakave celice v telesu.

.

NAJNOVEJŠE