Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaQuiche z lisičkami

Quiche z lisičkami

MORDA VAS ZANIMA

Quiche je neke vrste pogača, nekateri mu pravijo tudi ‘Francoska pica’, katere nadev lahko pripravimo iz različnih vrst zelenjave, sirov in gob … Kot pri pici, izbiramo nadev po svojem okusu. Tokrat smo izbrskali recept za quiche z lisičkami, ki je lahko prav okusno kosilo, še posebej če so lisčke sveže nabrane iz gozda.

- Oglas -

Quiche z lisičkamiTesto:
250 g moke,
100 g margarine,
1 rumenjak, žlička soli,
2 – 4 žlice vode

Nadev:
2 žlici olivnega olja,
1 čebula,
malo česna v prahu,
600 g lisičk,
2 žlici sesekljanega peteršilja,
1 vejica timijana,
sol, poper

Preliv:
3 jajca,
100 g kisle smetane,
sol

Pečico segrejemo na 200 0C. Testo zgnetemo  in ga razvaljamo ter z njim obložimo dno in rob nižjega okroglega modela oz. pekača. Testo pečemo v pečici 15 minut, toliko, da se nekoliko zapeče, vendar ne povsem, toliko da pa dobi skorjo.

- Oglas -

Lisičke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo sesekljamo in jo popečemo na olivnem olju. Dodamo lističe lisičk in jih na hitro prepražimo. Začinimo s česnom v prahu, soljo in sveže mletim poprom. Lisičke razporedimo po testu. Potresemo še s peteršiljem in nekaj timijanovi lističi. Jajca razžvrkljamo s soljo in kislo smetano ter z mešanico prelijemo testo.

Pečemo na srednji višini še 25 – 30 minut, da se zlato zapeče.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×