Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaQuiche z lisičkami

Quiche z lisičkami

MORDA VAS ZANIMA

Quiche je neke vrste pogača, nekateri mu pravijo tudi ‘Francoska pica’, katere nadev lahko pripravimo iz različnih vrst zelenjave, sirov in gob … Kot pri pici, izbiramo nadev po svojem okusu. Tokrat smo izbrskali recept za quiche z lisičkami, ki je lahko prav okusno kosilo, še posebej če so lisčke sveže nabrane iz gozda.

- Oglas -

Quiche z lisičkamiTesto:
250 g moke,
100 g margarine,
1 rumenjak, žlička soli,
2 – 4 žlice vode

Nadev:
2 žlici olivnega olja,
1 čebula,
malo česna v prahu,
600 g lisičk,
2 žlici sesekljanega peteršilja,
1 vejica timijana,
sol, poper

Preliv:
3 jajca,
100 g kisle smetane,
sol

Pečico segrejemo na 200 0C. Testo zgnetemo  in ga razvaljamo ter z njim obložimo dno in rob nižjega okroglega modela oz. pekača. Testo pečemo v pečici 15 minut, toliko, da se nekoliko zapeče, vendar ne povsem, toliko da pa dobi skorjo.

- Oglas -

Lisičke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo sesekljamo in jo popečemo na olivnem olju. Dodamo lističe lisičk in jih na hitro prepražimo. Začinimo s česnom v prahu, soljo in sveže mletim poprom. Lisičke razporedimo po testu. Potresemo še s peteršiljem in nekaj timijanovi lističi. Jajca razžvrkljamo s soljo in kislo smetano ter z mešanico prelijemo testo.

Pečemo na srednji višini še 25 – 30 minut, da se zlato zapeče.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×