Quiche z lisičkami

    Quiche je neke vrste pogača, nekateri mu pravijo tudi ‘Francoska pica’, katere nadev lahko pripravimo iz različnih vrst zelenjave, sirov in gob … Kot pri pici, izbiramo nadev po svojem okusu. Tokrat smo izbrskali recept za quiche z lisičkami, ki je lahko prav okusno kosilo, še posebej če so lisčke sveže nabrane iz gozda.

    Quiche z lisičkamiTesto:
    250 g moke,
    100 g margarine,
    1 rumenjak, žlička soli,
    2 – 4 žlice vode

    Nadev:
    2 žlici olivnega olja,
    1 čebula,
    malo česna v prahu,
    600 g lisičk,
    2 žlici sesekljanega peteršilja,
    1 vejica timijana,
    sol, poper

    Preliv:
    3 jajca,
    100 g kisle smetane,
    sol

    Pečico segrejemo na 200 0C. Testo zgnetemo  in ga razvaljamo ter z njim obložimo dno in rob nižjega okroglega modela oz. pekača. Testo pečemo v pečici 15 minut, toliko, da se nekoliko zapeče, vendar ne povsem, toliko da pa dobi skorjo.

    Lisičke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo sesekljamo in jo popečemo na olivnem olju. Dodamo lističe lisičk in jih na hitro prepražimo. Začinimo s česnom v prahu, soljo in sveže mletim poprom. Lisičke razporedimo po testu. Potresemo še s peteršiljem in nekaj timijanovi lističi. Jajca razžvrkljamo s soljo in kislo smetano ter z mešanico prelijemo testo.

    Pečemo na srednji višini še 25 – 30 minut, da se zlato zapeče.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte