Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljePrihodnost kvinoje

Prihodnost kvinoje

MORDA VAS ZANIMA

Še ne tako dolgo nazaj je bila kvinoja (izvirno imenovana keen-wa) cenjena žitarica iz Peruja, ki ste jo lahko kupili v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano. Zaradi vse večjega povpraševanje in nižanja cen velikih trgovskih verig, se sedaj izvirni kmetovalci, ki žito pridelujejo na tradicionalne načine spopadajo z bojem za preživetje.

- Oglas -

kvinoja

Kvinoja je postala priljubljena med vegani kot nadomestek mesu, pri nekaterih alternativa kuskusu in rižu, zaradi svojega okusa pa so jo vzljubili tudi gurmani. Priporočajo jo praktično vsa društva in organizacije, ki promovirajo zdravo prehrano, priporoča pa se tudi pri dietah, saj vsebuje manj maščob. Čudežna žitarica iz Andov je tako postala pravi hit po celem svetu, vsi pa vemo, da pri tako velikih količinah pridelanih žitaric hitro pridemo do GSO (kot se je to zgodilo pri soji) in pa masovne pridelave z uporabo velikih količin kemičnih sredstev. Nastal pa je še en problem; prebivalci Bolivije in Peruja, katerih velik del prehrane je bila tudi kvinoja, si je zaradi zasoljenih prodajnih cen ne morejo več privoščiti in namesto tega jedo poceni uvoženo nezdravo hrano.

Več o žitarici kvinoji si lahko preberete tukaj >>

Prejšnji članekZeleni protistresni smoothie
Naslednji članekStrune na krompirju

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×