fbpx
Domov Ekologija & okolje Prihodnost kvinoje

Prihodnost kvinoje

Še ne tako dolgo nazaj je bila kvinoja (izvirno imenovana keen-wa) cenjena žitarica iz Peruja, ki ste jo lahko kupili v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano. Zaradi vse večjega povpraševanje in nižanja cen velikih trgovskih verig, se sedaj izvirni kmetovalci, ki žito pridelujejo na tradicionalne načine spopadajo z bojem za preživetje.

- Oglas -

kvinoja

Kvinoja je postala priljubljena med vegani kot nadomestek mesu, pri nekaterih alternativa kuskusu in rižu, zaradi svojega okusa pa so jo vzljubili tudi gurmani. Priporočajo jo praktično vsa društva in organizacije, ki promovirajo zdravo prehrano, priporoča pa se tudi pri dietah, saj vsebuje manj maščob. Čudežna žitarica iz Andov je tako postala pravi hit po celem svetu, vsi pa vemo, da pri tako velikih količinah pridelanih žitaric hitro pridemo do GSO (kot se je to zgodilo pri soji) in pa masovne pridelave z uporabo velikih količin kemičnih sredstev. Nastal pa je še en problem; prebivalci Bolivije in Peruja, katerih velik del prehrane je bila tudi kvinoja, si je zaradi zasoljenih prodajnih cen ne morejo več privoščiti in namesto tega jedo poceni uvoženo nezdravo hrano.

Več o žitarici kvinoji si lahko preberete tukaj >>

- Oglas -

- Oglas -
Prejšnji članekZeleni protistresni smoothie
Naslednji članekStrune na krompirju
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×