Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaPovezava med bolečino v posameznem zobu in drugimi zdravstvenimi težavami

Povezava med bolečino v posameznem zobu in drugimi zdravstvenimi težavami

MORDA VAS ZANIMA

Težave z zobmi naj bi včasih opozarjale tudi na druge težave z zdravjem. Preverite, s katerimi notranjimi organi in deli telesa naj bi bili še posebej povezani posamezni zobje.

Zob 1 in 16

- Oglas -

Zgornja modrostna zoba sta povezana s hipofizo, osrednjim živčnim sistemom in z limbičnim sistemom. Poleg tega pa lahko težave s tema dvema zoboma opozarjajo tudi na to, da nekaj ni v redu z vašim notranjim ušesom, jezikom, srcem ali končnim delom tankega črevesa – oziroma tistim delom, ki povezuje tanko in debelo črevo.

Zob 2 in 3

Zgornja kočnika na desni strani ust naj bi bila povezana s trebušno slinavko, požiralnikom, dojkami, grlom, sprednjim delom kolka in s čeljustjo. Prvi kočnik (zob številka 2) je poleg tega povezan še s trebušno mišico in z obščitničnimi žlezami, drugi kočnik (zob številka 3) pa s ščitnico.

Zob 4 in 5

Gre za zoba, ki se povezujeta z nosom, stopali, pljuči in debelim črevesom. Obenem obstaja povezava med zobom 4 ter timusno žlezo (priželjcem), trebušno predpono in prsnim košem ter med zobom 5 in hipofizo.

Zob 6

Ta zob lahko opozarja predvsem na težave z jetri, hipotalamusom, žolčnikom, hipofizo, kolkom, gležnjem, sfenoidnim sinusom in mandlji.

Zob 7, 8, 9 in 10

- Oglas -

Pri vseh štirih zobeh naj bi obstajala povezava z ledvicami, mehurjem, jajčniki, maternico, testisi, prostato, anusom in nosom. Poleg tega lahko težave s temi zobmi opozarjajo, da morda nekaj ni v redu z vašo češariko – žlezo v možganih, ki je odgovorna za tvorbo melatonina, torej hormona, ki uravnava naše spanje.

Zob 11

Težave s tem zobom so lahko povezane predvsem z vašimi jetri, mandlji, hipotalamusom, hipofizo ter kolčnim in kolenskim sklepom in gležnjem.

Zobje in povezava z bolečinami

Zob 12 in 13

V primeru težav s tema dvema zoboma obstaja tudi povečana verjetnost za težave s pljuči, palcem na nogi in nosom. Hkrati je zob 12 povezan še s hipofizo, zob 13 pa s timusno žlezo, levim delom prsnega koša in trebušno votlino.

Zob 14 in 15

Zoba se povezujeta z vranico, požiralnikom, želodcem, ščitnico, jezikom, čeljustjo in žrelom. Pri zobu 14 naj bi obstajale še povezave s hrbtnimi in trebušnimi mišicami.

Zob 17 in 32

Tako levi kot desni spodnji modrostni zob naj bi bila povezana z jezikom, srednjim ušesom, srcem, perifernim živčevjem, prsti na nogi in z nartom.

Zob 18 in 19

Med dele telesa, ki si ju zoba »delita«, sodijo nos, noge, ramena in komolec. Poleg tega naj bi bil zob 19 povezan s celotnim ožiljem, zob 18 pa predvsem z arterijo.

Zob 20 in 22

To sta zoba, ki se povezujeta s požiralnikom in želodcem, čeljustjo in jezikom, mlečnimi žlezami pri ženskah ter vranico in tetivami. Hkrati je lahko zob 20 povezan še z limfnim sistemom, zob 21 pa z jajčniki ali testisi.

Povezava med zobmi in organi

Zob 22

- Oglas -

Bolečinam v tem zobu se rade pridružijo tudi bolečine v različnih sklepih – v kolenih, kolku, gležnju, komolcu itn. Pozorni bodite tudi na morebitne težave z jetri ali s sinusi.

Zob 23, 24, 25 in 26

Gre za štiri zobe, ki so še posebej močno povezani z mehurjem, ledvicami in nadledvično žlezo. Obenem obstaja tudi povezava z maternico in prostato.

Zob 27

Podobno kot pri nekaterih drugih zobeh gre tudi v tem primeru za zob, ki lahko opozarja, da vaši sklepi niso v najboljšem stanju. Hkrati obstaja možnost, da težave z zobom 27 odražajo težave z jetri ali z žolčnikom.

Zob 28 in 29

Del telesa, ki je tu še posebej izpostavljen, je trebušna slinavka. Poleg tega se zoba povezujeta še s prebavili in z jezikom.

Zob 30 in 31

Zoba naj bi bila najbolj povezana z debelim črevesom in pljuči. Obenem lahko odražata tudi določene težave, povezane z ožiljem.

Preberit tudi: Slabe vsakodnevne navade, s katerimi uničujete svoje zobe

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×