0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPovezava med bolečino v posameznem zobu in drugimi zdravstvenimi težavami

Povezava med bolečino v posameznem zobu in drugimi zdravstvenimi težavami

MORDA VAS ZANIMA

Težave z zobmi naj bi včasih opozarjale tudi na druge težave z zdravjem. Preverite, s katerimi notranjimi organi in deli telesa naj bi bili še posebej povezani posamezni zobje.

- Oglas -

Zob 1 in 16

Zgornja modrostna zoba sta povezana s hipofizo, osrednjim živčnim sistemom in z limbičnim sistemom. Poleg tega pa lahko težave s tema dvema zoboma opozarjajo tudi na to, da nekaj ni v redu z vašim notranjim ušesom, jezikom, srcem ali končnim delom tankega črevesa – oziroma tistim delom, ki povezuje tanko in debelo črevo.

Zob 2 in 3

Zgornja kočnika na desni strani ust naj bi bila povezana s trebušno slinavko, požiralnikom, dojkami, grlom, sprednjim delom kolka in s čeljustjo. Prvi kočnik (zob številka 2) je poleg tega povezan še s trebušno mišico in z obščitničnimi žlezami, drugi kočnik (zob številka 3) pa s ščitnico.

Zob 4 in 5

Gre za zoba, ki se povezujeta z nosom, stopali, pljuči in debelim črevesom. Obenem obstaja povezava med zobom 4 ter timusno žlezo (priželjcem), trebušno predpono in prsnim košem ter med zobom 5 in hipofizo.

- Oglas -

Zob 6

Ta zob lahko opozarja predvsem na težave z jetri, hipotalamusom, žolčnikom, hipofizo, kolkom, gležnjem, sfenoidnim sinusom in mandlji.

Zob 7, 8, 9 in 10

Pri vseh štirih zobeh naj bi obstajala povezava z ledvicami, mehurjem, jajčniki, maternico, testisi, prostato, anusom in nosom. Poleg tega lahko težave s temi zobmi opozarjajo, da morda nekaj ni v redu z vašo češariko – žlezo v možganih, ki je odgovorna za tvorbo melatonina, torej hormona, ki uravnava naše spanje.

Zob 11

Težave s tem zobom so lahko povezane predvsem z vašimi jetri, mandlji, hipotalamusom, hipofizo ter kolčnim in kolenskim sklepom in gležnjem.

Zobje in povezava z bolečinami

Zob 12 in 13

V primeru težav s tema dvema zoboma obstaja tudi povečana verjetnost za težave s pljuči, palcem na nogi in nosom. Hkrati je zob 12 povezan še s hipofizo, zob 13 pa s timusno žlezo, levim delom prsnega koša in trebušno votlino.

Zob 14 in 15

Zoba se povezujeta z vranico, požiralnikom, želodcem, ščitnico, jezikom, čeljustjo in žrelom. Pri zobu 14 naj bi obstajale še povezave s hrbtnimi in trebušnimi mišicami.

- Oglas -

Zob 17 in 32

Tako levi kot desni spodnji modrostni zob naj bi bila povezana z jezikom, srednjim ušesom, srcem, perifernim živčevjem, prsti na nogi in z nartom.

Zob 18 in 19

Med dele telesa, ki si ju zoba »delita«, sodijo nos, noge, ramena in komolec. Poleg tega naj bi bil zob 19 povezan s celotnim ožiljem, zob 18 pa predvsem z arterijo.

Zob 20 in 22

To sta zoba, ki se povezujeta s požiralnikom in želodcem, čeljustjo in jezikom, mlečnimi žlezami pri ženskah ter vranico in tetivami. Hkrati je lahko zob 20 povezan še z limfnim sistemom, zob 21 pa z jajčniki ali testisi.

Povezava med zobmi in organi

Zob 22

Bolečinam v tem zobu se rade pridružijo tudi bolečine v različnih sklepih – v kolenih, kolku, gležnju, komolcu itn. Pozorni bodite tudi na morebitne težave z jetri ali s sinusi.

Zob 23, 24, 25 in 26

Gre za štiri zobe, ki so še posebej močno povezani z mehurjem, ledvicami in nadledvično žlezo. Obenem obstaja tudi povezava z maternico in prostato.

Zob 27

Podobno kot pri nekaterih drugih zobeh gre tudi v tem primeru za zob, ki lahko opozarja, da vaši sklepi niso v najboljšem stanju. Hkrati obstaja možnost, da težave z zobom 27 odražajo težave z jetri ali z žolčnikom.

Zob 28 in 29

Del telesa, ki je tu še posebej izpostavljen, je trebušna slinavka. Poleg tega se zoba povezujeta še s prebavili in z jezikom.

Zob 30 in 31

Zoba naj bi bila najbolj povezana z debelim črevesom in pljuči. Obenem lahko odražata tudi določene težave, povezane z ožiljem.

Preberit tudi: Slabe vsakodnevne navade, s katerimi uničujete svoje zobe

.

NAJNOVEJŠE