Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaNajboljše univerzalno eko čistilo za kuhinjo, katerega izdelava je zelo preprosta

Najboljše univerzalno eko čistilo za kuhinjo, katerega izdelava je zelo preprosta

MORDA VAS ZANIMA

Univerzalno ekološko čistilo za kuhinjo bo poskrbelo za čiste površine z le tremi sestavinami. Pogosto je prav kuhinja največji izziv pri čiščenju. Pri pripravi obrokov nemalokrat nastanejo trdovratni madeži, katerih odstranjevanje je lahko zelo naporno. To velja še posebej za zasušene mastne madeže in podobne nadloge.

- Oglas -

Mnogi zato pri čiščenju kuhinje posegajo po precej agresivnih čistilih, kar pa seveda ni najboljša rešitev, saj obstaja možnost, da pridejo ta čistila v stik z živili, ki jih kasneje zaužijete. Morda ste sicer že preizkusili nekaj naravnih, doma narejenih čistil, vendar nobeno izmed teh čistil ni bilo natanko tisto, kar ste iskali, vendar vam svetujemo, da ne obupate prehitro. Ko boste preizkusili čistilo, predstavljeno v nadaljevanju, si boste zagotovo premislili. Gre za navidezno zelo preprosto domače čistilo, za izdelavo katerega potrebujete le tri sestavine. Vendar pa je čistilo izjemno učinkovito in vsestransko uporabno pri najrazličnejših oblikah čiščenja v kuhinji …

Eko čistilo za kuhinjo s sodo bikarbono

Katere so torej tri glavne sestavine za univerzalno eko čistilo za kuhinjo?

Skrivnostna formula za univerzalno eko čistilo za kuhinjo, ki bo rešila številne nevšečnosti pri čiščenju kuhinje, vključuje naslednje tri sestavine:

  • sodo bikarbono,
  • nežen ekološki detergent za pomivanje posode in
  • sol.

Soda bikarbona je seveda ena najbolj priljubljenih sestavin med tistimi, ki pri čiščenju prisegajo na uporabo naravnih sestavin. Priljubljenost je popolnoma zaslužena, vendar pa se včasih zgodi, da zgolj soda bikarbona preprosto ne zadostuje. A če jo boste kombinirali s soljo in detergentom za posodo, boste dobili zmagovalno kombinacijo – zdravju in okolju prijazno naravno čistilo, ki je nežno, a obenem izjemno učinkovito. Kombinacija ravno prav grobe teksture in alkalnega učinka sode bikarbone in čistilnega učinka detergenta za pomivanje posode, nadgrajena z nekaj dodatne pomoči soli, ki olajša čiščenje najbolj umazanih območij v kuhinji, bo navdušila celo tiste največje skeptike, ki so prepričani, da naravna čistila preprosto ne delujejo.

Metoda 1: čiščenje pomivalnega korita ter loncev in ponev

Čeprav gre povsod za uporabo istih treh sestavin, pa vam priporočamo, da pri posameznih površinah oziroma predmetih uberete nekoliko drugačen postopek. Tako boste dosegli zares optimalne rezultate. Če se lotevate čiščenja loncev ali ponev z zasušenimi ostanki hrane, ki jih je težko odstraniti, ali z zažganim dnom, vam svetujemo, da vanje najprej nakapljate nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode. Po dnu nato posujte sodo bikarbono in sol ter sestavine kar v loncu ali ponvi zmešajte v pasto. Če gre za zelo trdovratno umazanijo, pustite pasto učinkovati vsaj kakšno uro, preden se lotite čiščenja z gobico ali s ščetko. Če se pasta vmes zasuši, dodajte še malce detergenta ali vode. Podoben postopek pride v poštev tudi pri čiščenju pomivalnega korita.

Domace čistilo za kuhinjo

Metoda 2: čiščenje štedilnika, pultov in drugih večjih površin

- Oglas -

Za čiščenje štedilnika, pečice, pultov in različnih večjih površin je boljša izbira vnaprej pripravljena pasta. Pripravite jo tako, da preprosto zmešate sodo bikarbono in detergent za pomivanje posode, nato pa dodate še ščepec soli. S soljo ne pretiravajte, saj lahko čistilo sicer poškoduje nekoliko bolj občutljive površine. Tudi tu sicer ni potrebno natančno merjenje sestavin. Zanašajte se na svoj občutek – če je pasta preredka, dodajte še malce sode bikarbone, če je pregosta, pa še malo detergenta za posodo, dokler ne dosežete primerne konsistence.

Kot omenjeno, morate biti pazljivi predvsem pri dodajanju soli. Gre sicer za pomembno sestavino, ki ima velik vpliv na učinkovitost čistila, vendar soli ne sme biti toliko, da bi lahko poškodovala bolj občutljive materiale. Pri takšnih materialih je sicer pametno, da čistilo najprej preizkusite na manjšem območju. Šele ko se prepričate, da material dobro prenaša čistilo, pa se lahko lotite čiščenja celotne površine.

Preberite tudi: Zdravju prijazno dezinfekcijsko čistilo iz samo dveh sestavin

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×