ReceptiGlavne jediPomladna rižota s šparglji

Pomladna rižota s šparglji

MORDA VAS ZANIMA

Pomladna rižota s šparglji je zagotovo ena izmed tistih jedi, ki je se na naših krožnikih znajde predvsem v pomladnih mesecih, ko je sezona špargljev na vrhuncu. Tako jih lahko naberemo tudi sami na gozdnih obronkih in je zato rižota z divjimi šparglji še bolj okusna in zdrava.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 400 g zelenih belušev (šparglji)
  • olivno olje
  • sol
  • mleti črni poper
  • 1 šalotka
  • 400 g okroglozrnatega riža (arborio)
  • 150 ml belega vina
  • ščepec mletega žafrana
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 2 prgišči špinače
  • 100 g mascarpona
  • 80 g parmezana + ostružki za okrasitev

PRIPRAVA

  1. Beluše olupimo in razrežemo na koščke. V ponvi segrejemo olje in jih na hitro prepražimo. Solimo in popramo. Odstavimo z ognja.
  2. Šalotko olupimo, na drobno sesekljamo in v drugi ponvi na olju prepražimo do zlatorjave barve. Dodamo riž in med mešanjem pražimo, da postekleni. Prilijemo vino, dodamo žafran in mešamo, dokler vino ne izpari. Dodamo malce vroče juhe in mešamo, dokler riž ne vpije juhe. Postopek ponavljamo, dokler riž ni mehak – približno 15-20 minut. Tik pred koncem kuhanja dodamo prepražene beluše in špinačo.
  3. Rižoto odstavimo z ognja in dodamo mascarpone in nariban parmezan. Začinimo s soljo in poprom. Rižota mora biti kremasta. Postrežemo jo z ostružki parmezana.
- oglas -
Prejšnji članekHrenov namaz s sirčkom
Naslednji članekJogurtova omaka s hrenom

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×