DomovZdravi ReceptiSladiceVeganski krhki flancati

Veganski krhki flancati

- Oglas -

Veganski krhki flancatiย so odliฤni za pustni ฤas, prav tako pa tudi, ko priฤakujete obiske in jih ลพelite presenetiti z domaฤo tradicionalno sladico, pripravljeno na veganski naฤin.

SESTAVINE

  • 1 kg bele moke
  • 3 dcl sojinega mleka (lahko tudi kokosovo olje)
  • 3 dcl belega vina
  • pomaranฤna lupina 1 pomaranฤe
  • 3 ลพlice ruma
  • 4 ลพlice rastlinskega olja
  • ลกฤepec ingverja v prahu (po ลพelji)
  • 100 g rjavega sladkorja
  • sol
  • noลพeva konica kurkume (za lepลกo barvo)
  • rastlinsko olje za cvrtje

PRIPRAVA

  1. Vse sestavine zmeลกamo v gladko maso. Pustimo poฤivati 30 minut. V tem ฤasu pripravimo olje in podlogo za odcejanje maลกฤobe.
  2. Testo na tanko zvaljamo. Iz zvaljanega testa oblikujemo kvadrate, v katere naredimo od 2 do 3 zareze. Tako pripravljene flancate ocvremo v olju.
  3. Posujemo jih s sladkorjem v prahu (jaz beli ali rjavi sladkor zmeljem v mlinฤku).

ฤŒe imate radi flancate in ste vegani ali vegetarijanci, potem preizkusite tudi tale recept za veganske flancate. Za krhke flancate uporabljam belo moko, saj sem ลพe poskusila s polnozrnato, vendar mi niso bili vลกeฤ, vedno pa je vredno poskusiti, morda pa bo vam vลกeฤ.

Namesto sojinega mleka lahko uporabite tudi mastno kokosovo olje (tu malce precenite, treba je dobiti gladko testo, ki se lepo valja).

Uporabljam rjavi sladkor, vendar ga predhodno zmeljem in pustim stati v sojinem mleku.

- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI