- Oglas -
Veganski krhki flancatiย so odliฤni za pustni ฤas, prav tako pa tudi, ko priฤakujete obiske in jih ลพelite presenetiti z domaฤo tradicionalno sladico, pripravljeno na veganski naฤin.
SESTAVINE
- 1 kg bele moke
- 3 dcl sojinega mleka (lahko tudi kokosovo olje)
- 3 dcl belega vina
- pomaranฤna lupina 1 pomaranฤe
- 3 ลพlice ruma
- 4 ลพlice rastlinskega olja
- ลกฤepec ingverja v prahu (po ลพelji)
- 100 g rjavega sladkorja
- sol
- noลพeva konica kurkume (za lepลกo barvo)
- rastlinsko olje za cvrtje
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmeลกamo v gladko maso. Pustimo poฤivati 30 minut. V tem ฤasu pripravimo olje in podlogo za odcejanje maลกฤobe.
- Testo na tanko zvaljamo. Iz zvaljanega testa oblikujemo kvadrate, v katere naredimo od 2 do 3 zareze. Tako pripravljene flancate ocvremo v olju.
- Posujemo jih s sladkorjem v prahu (jaz beli ali rjavi sladkor zmeljem v mlinฤku).
ฤe imate radi flancate in ste vegani ali vegetarijanci, potem preizkusite tudi tale recept za veganske flancate. Za krhke flancate uporabljam belo moko, saj sem ลพe poskusila s polnozrnato, vendar mi niso bili vลกeฤ, vedno pa je vredno poskusiti, morda pa bo vam vลกeฤ.
Namesto sojinega mleka lahko uporabite tudi mastno kokosovo olje (tu malce precenite, treba je dobiti gladko testo, ki se lepo valja).
Uporabljam rjavi sladkor, vendar ga predhodno zmeljem in pustim stati v sojinem mleku.
- oglas -