ReceptiVeganski krhki flancati

Veganski krhki flancati

MORDA VAS ZANIMA

Veganski krhki flancati so odlični za pustni čas, prav tako pa tudi, ko pričakujete obiske in jih želite presenetiti z domačo tradicionalno sladico, pripravljeno na veganski način.

- Oglas -

SESTAVINE

  • 1 kg bele moke
  • 3 dcl sojinega mleka (lahko tudi kokosovo olje)
  • 3 dcl belega vina
  • pomarančna lupina 1 pomaranče
  • 3 žlice ruma
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • ščepec ingverja v prahu (po želji)
  • 100 g rjavega sladkorja
  • sol
  • noževa konica kurkume (za lepšo barvo)
  • rastlinsko olje za cvrtje

PRIPRAVA

  1. Vse sestavine zmešamo v gladko maso. Pustimo počivati 30 minut. V tem času pripravimo olje in podlogo za odcejanje maščobe.
  2. Testo na tanko zvaljamo. Iz zvaljanega testa oblikujemo kvadrate, v katere naredimo od 2 do 3 zareze. Tako pripravljene flancate ocvremo v olju.
  3. Posujemo jih s sladkorjem v prahu (jaz beli ali rjavi sladkor zmeljem v mlinčku).

Če imate radi flancate in ste vegani ali vegetarijanci, potem preizkusite tudi tale recept za veganske flancate. Za krhke flancate uporabljam belo moko, saj sem že poskusila s polnozrnato, vendar mi niso bili všeč, vedno pa je vredno poskusiti, morda pa bo vam všeč.

Namesto sojinega mleka lahko uporabite tudi mastno kokosovo olje (tu malce precenite, treba je dobiti gladko testo, ki se lepo valja).

Uporabljam rjavi sladkor, vendar ga predhodno zmeljem in pustim stati v sojinem mleku.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×