Lepota & kozmetikaPomladite svoje dlani z nekaj preprostimi spremembami

Pomladite svoje dlani z nekaj preprostimi spremembami

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi posvečajo ogromno pozornosti – in denarja – negi kože na obrazu oziroma poskusom, da bi upočasnili njeno staranje. Po drugi strani pa pozabljajo, da so pogosto dlani tiste, ki najprej razkrijejo našo resnično starost. Na srečo pa lahko svoje dlani pomladite že z nekaj preprostimi spremembami …

Lep dlan

Poskrbite za zaščito pred soncem v vseh letnih časih

- Oglas -

Kljub poimenovanju starostne pege na dlaneh niso toliko povezane s staranjem kot z izpostavljenostjo kože škodljivim UV-žarkom. Seveda pa so pogostejše pri starejši populaciji zaradi preprostega dejstva, da je bila njihova koža najverjetneje že precej časa izpostavljena soncu. Na žalost ne obstaja preprosta, naravna rešitev za popolno odpravo starostnih peg, ki so se že pojavile. Vendar pa lahko z redno nošnjo rokavic v zimskih mesecih oziroma z uporabo kakovostne zaščite pred UV-žarki močno zmanjšate možnost za nove starostne pege.

Med pomivanjem posode vedno uporabljajte rokavice

Kombinacija vroče vode in detergenta za pomivanje posode lahko na dolgi rok močno izsuši kožo, s čimer jo seveda tudi vidno postara. Pazite torej na to, da boste med ročnim pomivanjem posode vedno uporabljali rokavice. S tem boste preprečili tudi potencialno alergijsko reakcijo, do katere lahko pride zaradi določenih dišav in drugih agresivnih sestavin, ki se nemalokrat pojavljajo v detergentih.

Vlaženja kože naj bo raje preveč kot premalo

Kakovostna vlažilna krema je nedvomno ena vaših največjih zaveznic pri pomlajevanju kože na dlaneh, zato naj bo vaša stalna spremljevalka. Občasno jo lahko zamenjate tudi z različnimi olji ali pa z rastlinskim maslom, na primer s karitejevim. Dober dodatek v izdelkih za upočasnitev staranja kože na dlaneh pa je tudi vitamin E.

Vzemite si čas za piling kože na dlaneh

K bolj mladostnemu videzu kože na vaših dlaneh nedvomno pripomore tudi redno odstranjevanje odmrlih kožnih celic. Piling za dlani lahko pripravite kar sami, na primer tako, da zmešate malce sladkorja in olivnega ali kokosovega olja. Po zaključnem pilingu kožo vedno dobro osušite in nanesite izdatno plast vlažilne kreme.

Poskrbite za zadosten vnos B-vitaminov

- Oglas -

Pomemben vpliv na to, kako so videti vaše dlani, imajo seveda nohti. Če so ti zelo krhki in lomljivi, vaše dlani skorajda samodejno delujejo precej starejše. Razlogov za težave z nohti je sicer lahko kar precej, vendar pa je eden najpogostejših zagotovo pomanjkanje vitaminov iz skupine B. Če imate torej tudi sami zelo krhke nohte, nagnjene k cepljenju, je morda smiselno vsaj za nekaj časa poskusiti s prehranskim dopolnilom (tako imenovani B-kompleks). Vaši nohti si bodo tako najverjetneje zelo hitro opomogli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×