0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNajboljša priporočila za nego občutljive kože okoli oči

Najboljša priporočila za nego občutljive kože okoli oči

MORDA VAS ZANIMA

Koža v neposredni okolici naših oči velja za enega najobčutljivejših predelov na našem telesu. Tu je namreč koža običajno še posebej tanka. Tako ni presenetljivo, da je potrebna posebna nega – še posebej zaradi dejstva, da se prav na tem predelu najpogosteje pokažejo prvi znaki staranja, kar velja še toliko bolj, če ne skrbimo za ustrezno nego. Drugi težavi, ki se poleg drobnih gubic zelo pogosto pojavita na tem območju, sta še podočnjaki in zabuhlost.

- Oglas -
Koža okoli oči

Vendar pa lahko mnoge izmed navedenih težav preprečite ali vsaj omilite, če upoštevate spodnje nasvete. Vsekakor pa imejte v mislih, da ni nikoli prezgodaj, da začnete posvečati koži okoli oči posebno pozornost, kot si jo zasluži!

Poskrbite za izdatno vlaženje predela okoli oči

Največje tveganje za nastajanje gubic seveda obstaja takrat, ko je koža zelo suha, še posebej na dolgi rok. Redna uporaba kakovostnih vlažilnih izdelkov na predelu v okolici naših oči je še toliko pomembnejša zaradi dejstva, da je tu običajno nekoliko manj lojnic kot drugod. Včasih je sicer koža tu občutljiva na klasične kreme za obraz – v tem primeru se priporočajo posebni izdelki, namenjeni prav temu predelu.

Kakovosten spanec, gibanje in zdrava prehrana naj bodo vaše prioritete

To, koliko spimo in kako kakovosten je naš spanec, ima med drugim tudi ogromen vpliv na kožo okoli oči. Skrb za dovolj kvalitetnega spanja je torej prav tako zelo pomemben ukrep, ki bo obenem pomembno prispeval k vašemu splošnemu zdravju in počutju. Izredno pomembna je tudi redna telesna aktivnost, ki pripomore k boljši prekrvavitvi. Pazite pa tudi na to, da bo vaša hrana čim bolj zdrava. Za predel okoli oči je sicer še posebej pomembno izogibanje prevelikim količinam soli oziroma natrija, sicer pride hitro do zabuhlosti. Po drugi strani pa imajo pozitiven vpliv zdrave maščobe in živila, bogata s kalijem, kot so banane. Seveda pa ne smete pozabiti niti na zadosten vnos tekočine.

- Oglas -

Zaščitite občutljivo kožo okoli oči pred sončnimi žarki

Prav koža okoli oči je eden tistih predelov, kjer lahko škodljivi UV-žarki povzročijo še posebej veliko škode. Ne glede na letni čas je torej pomembno poskrbeti za ustrezno zaščito. Pri nanašanju ne pozabite niti na kožo na vekah, ki je prav tako izjemno občutljiva na ultravijolične žarke, kar pa večina na žalost spregleda.

Privoščite si nežno masažo

Za predel okoli oči je običajno zelo koristna tudi nežna masaža. Ta ima neposreden vpliv na boljšo prekrvavitev ter tako pomaga pri odpravi zabuhlosti in podobnih težav. Obenem pa lahko tovrstna masaža razbremeni vaše oči.

Izkoristite izjemno moč antioksidantov

Ena izmed vlog antioksidantov je tudi ta, da upočasnjujejo proces staranja. To lastnost se nedvomno splača izkoristiti pri negi kože okoli oči. Za to niso nujno potrebni dragi kozmetični izdelki. Pomagate si lahko s preprostimi triki, kot so na primer obkladki z vrečkami zelenega čaja, ki je izjemno bogat z antioksidanti.

.

NAJNOVEJŠE