0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNajboljši dodatki za upočasnitev staranja

Najboljši dodatki za upočasnitev staranja

MORDA VAS ZANIMA

Kaj je skrivnost dolgega življenja? Na žalost ne obstaja preprost recept, kako dočakati pozno starost in obenem ohraniti vitalnost. Vendar pa vsekakor obstajajo metode, kako povečati možnosti za to. Nedvomno je izredno pomembna zdrava prehrana v kombinaciji z rednim gibanje. Pozabiti ne smete niti na zadostne količine kakovostnega spanca in na izogibanje stresu. Še ena izmed možnosti, kako prispevati k upočasnitvi procesa staranja, pa so določeni prehranski dodatki. Preverite, kateri so še posebej dobra izbira!

- Oglas -

Mladosten videz

Resveratrol

Resveratrol je močan antioksidant, ki spada v skupino polifenolov. Najdemo ga lahko na primer v grozdju, v borovnicah, malinah in v arašidih. Na voljo pa je tudi v obliki prehranskega dopolnila. Resveratrol vam lahko pomaga pri zmanjševanju tveganja za številne težave oziroma bolezni, ki so pogosto povezane s staranjem. Poleg tega pa pripomore tudi k bolj mladostnemu videzu.

Nikotinamid ribozid

Ste že slišali za nikotinamid ribozid? To je pravzaprav oblika niacina oziroma vitamina B3. Uživanje tega dodatka lahko izboljša številne telesne funkcije. Raziskave kažejo, da lahko nikotinamid ribozid  med drugim pripomore k zmanjšanju nevarnosti za Parkinsonovo in druge nevrodegenerativne bolezni, k zaščiti srca, k uravnavanju krvnega sladkorja in k preprečevanju debelosti.

- Oglas -

Vitamin D

Pomanjkanje vitamina D ima lahko resne posledice. Med drugim lahko poveča tveganje za različne vrste raka, za kronična vnetja v telesu in za avtoimunske bolezni. Ker gre za vitamin, ki izboljšuje absorpcijo kalcija, pa pomanjkanje obenem tudi povečuje nevarnost za osteoporozo. Tako je tudi dodajanje vitamina D pogosto eden izmed bolj smiselnih ukrepov za dolgo in aktivno življenje.

Koencim Q10

Zagotovo ste že zasledili kozmetične izdelke, ki vsebujejo koencim Q10. Običajno so to seveda izdelki, ki so namenjeni upočasnitvi staranja kože. Koencim Q10 pa je lahko hkrati zelo koristen tudi v obliki prehranskega dopolnila. Zmanjšuje namreč tveganje za nevrodegenerativne bolezni, diabetes, fibromialgijo, različne vrste raka, motnje delovanja mišic in srčno-žilna obolenja.

Izvleček grozdnih pečk

Dobra izbira za tiste, ki iščete dodatke, s katerimi bi poskrbeli za boljše zdravje in podaljšali svoje življenje, je lahko tudi izvleček grozdnih pečk. Ta lahko pomaga pri preprečevanju kroničnih vnetij v telesu in oksidativnega stresa, saj zavira delovanje škodljivih prostih radikalov.

Kurkumin

Hodite med ljubitelje kurkume? Odlično! Ta priljubljena začimba namreč vsebuje močan antioksidant, imenovan kurkumin. Še posebej v višjih koncentracijah lahko kurkumin pomaga pri zmanjševanju nevarnosti za artritis, težave z jetri in mnoge druge bolezni.

Pegasti badelj

Čeprav se običajno povezuje predvsem s pozitivnim vplivom na jetra, pa lahko pegasti badelj koristi tudi mnogim drugim organom v telesu. Med drugim prispeva tudi h krepitvi imunskega sistema. Tudi to je torej odličen dodatek za manj težav, ki nam začnejo pretiti s staranjem.

.

NAJNOVEJŠE