Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNajboljši dodatki za upočasnitev staranja

Najboljši dodatki za upočasnitev staranja

MORDA VAS ZANIMA

Kaj je skrivnost dolgega življenja? Na žalost ne obstaja preprost recept, kako dočakati pozno starost in obenem ohraniti vitalnost. Vendar pa vsekakor obstajajo metode, kako povečati možnosti za to. Nedvomno je izredno pomembna zdrava prehrana v kombinaciji z rednim gibanje. Pozabiti ne smete niti na zadostne količine kakovostnega spanca in na izogibanje stresu. Še ena izmed možnosti, kako prispevati k upočasnitvi procesa staranja, pa so določeni prehranski dodatki. Preverite, kateri so še posebej dobra izbira!

- Oglas -

Mladosten videz

Resveratrol

Resveratrol je močan antioksidant, ki spada v skupino polifenolov. Najdemo ga lahko na primer v grozdju, v borovnicah, malinah in v arašidih. Na voljo pa je tudi v obliki prehranskega dopolnila. Resveratrol vam lahko pomaga pri zmanjševanju tveganja za številne težave oziroma bolezni, ki so pogosto povezane s staranjem. Poleg tega pa pripomore tudi k bolj mladostnemu videzu.

Nikotinamid ribozid

Ste že slišali za nikotinamid ribozid? To je pravzaprav oblika niacina oziroma vitamina B3. Uživanje tega dodatka lahko izboljša številne telesne funkcije. Raziskave kažejo, da lahko nikotinamid ribozid  med drugim pripomore k zmanjšanju nevarnosti za Parkinsonovo in druge nevrodegenerativne bolezni, k zaščiti srca, k uravnavanju krvnega sladkorja in k preprečevanju debelosti.

Vitamin D

Pomanjkanje vitamina D ima lahko resne posledice. Med drugim lahko poveča tveganje za različne vrste raka, za kronična vnetja v telesu in za avtoimunske bolezni. Ker gre za vitamin, ki izboljšuje absorpcijo kalcija, pa pomanjkanje obenem tudi povečuje nevarnost za osteoporozo. Tako je tudi dodajanje vitamina D pogosto eden izmed bolj smiselnih ukrepov za dolgo in aktivno življenje.

Koencim Q10

- Oglas -

Zagotovo ste že zasledili kozmetične izdelke, ki vsebujejo koencim Q10. Običajno so to seveda izdelki, ki so namenjeni upočasnitvi staranja kože. Koencim Q10 pa je lahko hkrati zelo koristen tudi v obliki prehranskega dopolnila. Zmanjšuje namreč tveganje za nevrodegenerativne bolezni, diabetes, fibromialgijo, različne vrste raka, motnje delovanja mišic in srčno-žilna obolenja.

Izvleček grozdnih pečk

Dobra izbira za tiste, ki iščete dodatke, s katerimi bi poskrbeli za boljše zdravje in podaljšali svoje življenje, je lahko tudi izvleček grozdnih pečk. Ta lahko pomaga pri preprečevanju kroničnih vnetij v telesu in oksidativnega stresa, saj zavira delovanje škodljivih prostih radikalov.

Kurkumin

Hodite med ljubitelje kurkume? Odlično! Ta priljubljena začimba namreč vsebuje močan antioksidant, imenovan kurkumin. Še posebej v višjih koncentracijah lahko kurkumin pomaga pri zmanjševanju nevarnosti za artritis, težave z jetri in mnoge druge bolezni.

Pegasti badelj

Čeprav se običajno povezuje predvsem s pozitivnim vplivom na jetra, pa lahko pegasti badelj koristi tudi mnogim drugim organom v telesu. Med drugim prispeva tudi h krepitvi imunskega sistema. Tudi to je torej odličen dodatek za manj težav, ki nam začnejo pretiti s staranjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×