Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaSok kislega zelja – preizkusite te ideje za njegovo uporabo!

Sok kislega zelja – preizkusite te ideje za njegovo uporabo!

MORDA VAS ZANIMA

Sok kislega zelja, včasih imenovan tudi »zeljnica«, skriva ogromno za zdravje koristnih snovi. Če ostane v kozarcu po tem, ko ste že pojedli kislo zelje, bi bilo seveda ta sok škoda zavreči. Obstaja ogromno različnih možnosti, kako ga uporabiti …

Sok kislega zelja

Sok kislega zelja preprosto popijte

- Oglas -

Najbolj preprosta možnost je, da preostanek soka kislega zelja popijete, po želji razredčenega z malce vode. To je odličen probiotični napitek, ki bo imel izjemno pozitiven vpliv na vaše črevesje. Med drugim je pitje soka kislega zelja zelo koristno tudi za tiste, ki imate pogosto težave z zaprtjem.

Preliv za solate

Sok kislega zelja oziroma tekočino, v kateri je bilo vloženo kislo zelje, lahko uporabite tudi kot preliv za različne vrste solat – tudi na primer za krompirjevo. Tako vam ni treba uporabiti kisa ali limone, saj kislost soka kislega zelja običajno povsem zadostuje.

Dodatek jedem, ki se vam zdijo premalo slane

Ste vedeli, da lahko zmanjšate količino zaužite soli tudi tako, da začnete jedem dodajati več paradižnika ali kisa? Kisel okus namreč poskrbi, da se nam zdi jed bolj slana, kot je v resnici. Podobno možnost uporabe omogoča tudi sok kislega zelja. Čeprav ta običajno vsebuje nekaj soli, pa je ta možnost vseeno boljša, kot če bi jedi dodali zgolj sol.

Domača izdelava kislega zelja

Ste doslej kislo zelje vedno kupili v trgovini ali na tržnici? Zakaj ga ne bi poskušali naslednjič izdelati kar sami. Pri tem pa lahko seveda porabite sok, ki vam je ostal od kupljenega kislega zelja.

Dodatek namazom

- Oglas -

Sok kislega zelja je običajno tudi dober dodatek številnim namazom, na primer doma izdelanemu humusu. Tako dobi namaz izredno svež okus in rahlo kremasto teksturo.

Sok kislega zelja - zeljnica

Sok kislega zelja za naravno nego obraza

Ideja, da bi za nego kože na obrazu uporabili sok kislega zelja, se sprva marsikomu upira – a ko vidijo rezultate, so običajno povsem navdušeni. Ta tekočina ima izjemno pozitiven vpliv na kožo. Med drugim pomaga pri uravnavanju pH-ja, pri zmanjšanju por in pri zmanjšanju maščenja kože. Poskusite torej naslednjič za čiščenje obraza uporabiti preostanek soka kislega zelja, ki ste ga pred tem razredčili z vodo (količino vode prilagodite občutljivosti svojega kože). Zagotovo boste tudi sami navdušeni nad učinki.

Dodatek slanim palačinkam

Pečete palačinke, ki jih nameravate nato postreči s slanim nadevom? Predlagamo vam, da masi dodate še malce soka kislega zelja. Tako bodo palačinke bolj rahle in obogatene s probiotiki ter mnogimi drugimi koristnimi snovmi.

Dodatek juham

Sok kislega zelja lahko dodate tudi različnim juham oziroma enolončnicam, v katerih vam običajno ustreza rahlo kiselkast okus, ki bi ga sicer morda dosegli z dodajanjem kisa ali večjih količin paradižnikove mezge.

Preberite tudi: Kislo zelje – odličen vir probiotikov

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×